Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Ruska
Paronen
ruska.paronen@ess.fi

Esalainen

Älä aloita aamuasi skumpalla, valmistuja

Hyvä toisen asteen valmistuja. Reilun viikon päästä juhlitaan saavutuksiasi.

Jotta tuo upea juhlapäivä sujuisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, olen kerännyt sinulle muutaman neuvon, jotka ovat todettu toimiviksi oman kantapääni kautta.

Älä aloita valmistujaispäiväsi aamua kuohuviinillä. Tulet juomaan kuoharia pitkin päivää aivan tarpeeksi. Jos teille on tulossa vieraita, älä juo kuohuviiniä jokaista vierasta tervehtiessäsi. Skoolaa välillä jollain muulla ja muista juoda vettä.

Jos sinulla on uudet kengät, varaa rakkolaastareita laukkuusi tai taskuun. Viimeistään iltamyöhään tämä voi pelastaa juhlintasi. Jos olet hankkinut uudet korkokengät, harjoittele niillä kävelyä. Mutta jos harjoittelu kuitenkin unohtuu ja jännitys saa jalkasi kankeaksi, voit noutaa todistuksesi paljain varpain.

Muista pyytää jotain henkilöä ottamaan yhteiskuva sinusta ja parhaimmista koulukavereistasi. Koululla tilanne voi olla kaoottinen ja yhteistä aikaa on vaikea löytää. Yhteiskuva on silti erityisen tärkeä, sillä vaikka sinusta otettaisiin juhlapäivänä ammattilaispotretti, ystävien kanssa otettu kuva valmistujaispäivänä on se, johon sinä itse palaat vielä vuosienkin päästä.

Jos teillä järjestetään juhlat, mieti etukäteen miten kiität paikalle tulleita sukulaisia ja tuttavia. Voit jopa kirjoittaa muutaman sanan puheen. Skumppahuuruissa ja tunteikkaana soperrettu spontaani juhlapuhe ei ole paras vaihtoehto ja voi venyä romaanin mittaiseksi.

Ennen kuin polkaiset juhlasi toden teolla käyntiin, muista antaa todistuksesi ja muut tärkeät dokumentit luotettavan henkilön säilytettäväksi. Mikään ei ole kamalampaa kuin herätä sunnuntaina siihen, että olet hukannut todistuksesi.

Kun sunnuntaina lopulta heräät ja käyt läpi onnittelukorttejasi, muista käydä vielä kertaalleen läpi kirjekuorista syntyneet paperiroskat ennen kuin viet ne paperinkeräykseen. Myöhemmin on ikävä huomata, että olet heittänyt saamasi rahanarvoiset stipendit tai muut paperiset lahjat vahingossa roskiin. Jo kerran kirjoitettua shekkiä ei uusita.

Viimeisenä hyvä valmistuja, kun kaikki kysyvät sinulta tulevaisuuden suunnitelmistasi, voit vastata hyvin kuvailemalla tulevaa kesääsi tai unelmiasi. Älä stressaannu uteluista, äläkä murehdi liikoja. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja meille kaikille löytyy paikkamme.

Viikko ennen juhlia mittasi saattaa olla täynnä kaikesta hössötyksestä, mutta vatsanpohjaasi kutittaa. Hengitä syvään ja muista nauttia, sillä valmistujaiset ovat sinun päiväsi.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi