Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Emmi
Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Esalainen

Te teitte minusta minut

Tänään on toiseksi viimeinen työpäiväni Etlarissa. On vaikea edes yrittää sanoittaa, mitä tunteita ajatus herättää.

Irtisanoutuminen oli elämäni vaikein päätös. Tuntui siltä kuin aikoisi erota muttei kerro siitä toiselle vaan salaa hankkii ja kalustaa itselleen uuden asunnon, kunnes yhtenä päivänä, täysin yllättäen, sanoo, että meikäläinen lähtee. Kesän lomasuunnitelmat peruttu, kiitos kaikesta ja hyvää jatkoa.

Ei kai pitäisi puhua työstä kuin perheenjäsenestä. Mutta onhan se ollut sitä. Työ on ollut minulle elämäni tärkein asia, elämäntapa, identiteetti. Joskus on tuntunut, etten muuten ole mitään, en ole kenenkään puoliso, äiti tai mikään muukaan, mutta olin ainakin Etlarin toimittaja. Kaikkina niinä satoina ja melkein tuhansinakin päivinä, kun heräsin aamulla, menin töihin ja palasin yksinäiseen kotiini odottamaan seuraavaa aamua. Ja minä rakastin tätä työtä.

Uutistyö maakuntalehdessä on ihanaa. Sanomalehti on todella lähellä ihmisten arkea. On saanut olla oman kotikaupungin ytimessä. Vaikka lehti ärsyttääkin ja siitä valitetaan, juttuja kuitenkin myös luetaan ja niistä puhutaan. Se tuntuu mahtavalta.

Kerran teimme juttua persimonihedelmistä, ja kun menin seuraavana päivänä kauppaan, hedelmien ympärillä hyöri iso joukko ihmisiä puhumassa lehtijutusta. Senhän takia minäkin siellä olin. Joskus äitinikin on selittänyt kiihtyneenä, mitä lehdessä taas luki, ja olen sanonut, että tiedän kyllä, minähän sen kirjoitin.

Meihin otetaan myös yhteyttä, kun jotain hauskaa tapahtuu tai kun ongelmat eivät muuten tule korjatuksi. Kerran minulle soitti mies, joka oli ilmoittanut monta kertaa vaarallisesta railosta tiessä. Soitin kunnossapitopäällikölle ja puolisen tuntia myöhemmin vastaavalle työmiehelle, joka ärähti puhelimeen, että ”Mä nyt just paikkaan sitä helvetin railoa täällä”. Tämän parempaa kiitosta työstä ei tarvita.

Itse taas olen tuntenut suurinta kiitollisuutta silloin kun haastateltavat ovat päästäneet minut todella lähelle. On naurettu ja itketty, monta kertaa olen tullut juttukeikalta täysin sanattomana siitä, miten uskomattoman vahvoja ihmiset voivat olla vaikeissakin paikoissa.

Olen ollut Etlarissa töissä nyt seitsemän vuotta. Tulin tänne suoraan yliopistosta, takanani vasta parin kesän kesätyökokemus. Ensimmäisenä päivänä silloinen uutispäällikkö ympyröi jutustani punaisella tussilla uutisen kärjen, joka pitäisi olla ensimmäisessä lauseessa. Minulla se oli jossain jutun puolivälissä. Opin, miten uutinen tehdään.

Neljä vuotta sitten minusta tuli kuntapolitiikan toimittaja. Huomasin aika pian, että minua kiinnostaa ylitse kaiken terveyspolitiikan seuraaminen. Tuttavapiirissäni vain hyvin harvat ovat jakaneet innostukseni sote-uudistukseen. Minua se alkoi kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Siksi lähden nyt Helsinkiin Mediuutisiin. Mediuutiset on lehti, joka kirjoittaa pelkästään sote-asioista. Olen siitä tosi innoissani. Mutta tulee myös niin ikävä!

Kiitos teille kaikille näistä vuosista. Te olette tehneet minusta minut.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi