Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Markus
Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi

Esalainen

Valkoisesta kurittajasta tulikin melkoinen kirittäjä

Ne tulevat yleensä öisin. Hiljaa ja huomaamatta. Samalla kun sinä nukut pahaa aavistamatta. Nuo valkoiset maahanlaskujoukot hyökkäävät keskuuteemme ziljoonien pataljoonien voimalla.

Tuhovaikutus on suurin juuri aamuisin, kun meidän stahanovilaisten iskurityöläisten pitäisi rientää kustannuspaikoillemme yhteiskunnan rattaita pyörittämään. Sen sijaan jumitumme poteroihin kaivamaan kulkupelejä kinoksesta ja raivaamaan väylää yhä uudestaan ja uudestaan. Töihin lähtö venyy, tuottavuus laskee, kilpailukyky heikkenee, kestävyysvaje levenee. Ei hyvä.

Naapurin kanssa olemme pysytelleet miltei ylivoimaista vihollista vastaan lähitaistelu- eli niin sanotussa käsikähmämoodissa. Apunamme on vain Fiskarsin kättä pidempää ja jälkikasvujen fyysinen tuki. Kaupunki on puolestaan hälyttänyt apuun (tie)karhu-ryhmän. Se ei kysele, se toimii.

Naapurin naapurilla olisi kuulemma turvanaan myös moottoroitu osasto. Sen tuhovoima on käsipeliin verrattuna aivan omaa luokkaansa. Sellaisen omistajalla miestappiot jäävät vähäisiksi, ainakin mitä tulee henkiseen kuormitukseen. Onhan se moottoroitu apu käynyt mielessä itselläkin, vaan ei voi, kun ei kerran naapurikaan...

Tapellaan sen verran mitä ranteista lähtee! Ja se on itse asiassa päivä päivältä enemmän.

Taivaalta tupruttanut tavara on nimittäin parantanut tällaiselle istumatyöläiselle elintärkeää lihaskuntoa. Lapiointi vahvistaa yläselkää, hartioita ja kiertoliike sellaisia lihaksia, joita tarvitaan kiertoliikkeeseen. Lumen pukkaaminen penkan päälle tuntuu puolestaan pohkeissa, reisissä ja pakaroissa.

Kello 21 jälkeen tai ennen kello 7 aamulla suoritettava puhde vahvistaa hermosoluja. Näin pitää ainakin uskotella itselle.

Lumi on tuonut suomalaiset myös sellaisen äärelle, joka äkkiseltään tuntuu meistä oudolta. Hikikarpaloita valkokauluksensa välistä vajuttelevat Helsingin herrat saattavat yllätyksekseen saada lapionti- ja työntöapua tuiki tuntemattomilta ihmisiltä. Apua. Tuntemattomilta.

Jos tätä maailmanmenoa tarkastelee vähän laajemmasta näkökulmasta, niin valkoinen kurittaja onkin melkoinen kirittäjä ja lumisota pikemminkin lumisopu.

Lumi tekee meistä vahvempia sekä ihmisinä että yhteisönä.

Daruden valinta Suomen edustajaksi seuraaviin Euroviisuihin on ollut yksi tämän viikon kovimpia uutisia. Eikä vähiten sen vuoksi, että nyt pääsen kuulemaan jo 20 vuotta sitten menestyshitti Sandstormin luoneen Daruden tuotantoa myös laulettuna.

Edustuskappale valitaan myöhemmin, mutta saisiko sille ehdottaa nimeä jo nyt: Snowstorm.

Markus Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi