Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Markus
Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi

Esalainen

Linjauksia liesituulettimen lampun alla - lehden tehtävänä on olla maakunnan ääni

Ensimmäinen viikko Lahdessa alkaa olla onnellisesti maalissa. Taloksi on asetuttu, tosin sisustus on vielä ”vähän” vaiheessa. Siihen on syynsä, sillä muu perhe jäi pojan koulun vuoksi kevääksi Kainuuseen ja ison muuttokuorman aika on vasta myöhemmin.

Sen verran tavaraa lähti mukaan kuin Passatin tavaratilaan mahtuu. Eikä se patjan lisäksi ole paljoa. Tärkein valonlähde on toistaiseksi liesituulettimen lamppu, ja ruokapöydän virkaa toimittaa noin 30 senttiä kanttiinsa oleva tarjoiluvaunu. Vaan eipä haittaa.

Ensimmäinen kysymys uudelle päätoimittajalle on usein se, että mikä tulee olemaan lehden linja tästä eteenpäin. Monet haluavat kuulla, mikä muuttuu.

Hieman provosoiden vastaan, että linjasta puhuminen on ollut turhanpäiväistä jo vuosikymmeniä, kun lehdet eivät ole enää poliittisesti sitoutuneita.

Kukapa päätoimittaja ei linjakseen ilmoittaisi, että lehden tehtävä on puolustaa maakuntaa ja ajaa sen asukkaiden etua. Niin on asian laita Etelä-Suomen Sanomissakin.

Olisi myös väärin vastata oikopäätä siihen, mikä lehdessä tulee muuttumaan. Ajattelin nimittäin konsultoida asiassa ensin palkanmaksajaani eli juuri Sinua.

Tästä syystä tulemme kiertämään kaikki Päijät-Hämeen kunnat pikapuoliin. Haluan muutenkin tavata lukijoitamme mahdollisimman paljon, jotta saan käsityksen siitä, mitä lehdestä ajatellaan ja halutaan. Suunnitellaan ja toteutetaan muutoksia sitten siltä pohjalta. ”Kevväämmällä”, niin kuin Kainuussa sanottaisiin.

Tästä syystä toistan sen, minkä sanoin lehtihaastattelussa alkuviikosta: minua saa tulla nykäisemään hihasta vaikka kassajonossa.

Tuon lehtijutun kommenteissa heitettiinkin jo hyviä ajatuksia ilmoille: lehdeltä toivottiin enemmän paikallisuutta ja reippaampaa keskustelua. Näistä on helppoa olla samaa mieltä.

Ennen vanhaan ihmiset kokoontuivat rupattelemaan toreilla. Nykyään vuorovaikutus tapahtuu erilaisilla nettifoorumeilla, ja nimimerkkien suojissa huutelu äityy väliin aika holtittomaksi.

Maakuntalehti voisi toimia reippaan, mutta fiksun ja rakentavan keskustelun nykyaikaisena torina.

Muistelen nähneeni jossakin myös sellaisen kommentin, että ”miten tuonnäköisen tunnistaa mistään kassajonosta?”.

Kysymys on hyvä ja erittäin aiheellinen. Tällainen varsin tavalliselta näyttävä olemus ei helposti erotu massasta. Luulen, että nyt vielä huomiota herättävä haparoiva kulku ja pälyilevä katsekin tasaantuvat kun paikat tulevat tutummiksi.

Jos tunnistaminen kassajonossa aiheuttaa ongelmia, saa lähettää sähköpostiakin - ja soittaa.

Markus Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi