Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Juha
Honkonen
juha.honkonen@ess.fi

Esalainen

Kumpi oli kovempi, Niskanen vai Pärmäkoski?

Pian vuoden vaihduttua alkaa keskustelu Vuoden urheilija -tittelistä. En malta odottaa.

Suuren käsipainon näköinen pokaali menee kolmannen kerran Iivo Niskaselle, ei voi mitään. Surkuttelin samaa etukäteen myös vuosi sitten, mutta nyt kärsijöinä ovat paitsi joukkuelajit myös naiset. Tai ainakin yksi – Krista Pärmäkoski.

Niskanen voitti toki Pyeongchangin olympialaisissa kultaa, mikä on yleensä kovin mahdollinen urheilusuoritus.

Vuoden urheilijaa valitessa pitäisi kuitenkin katsoa enemmän kokonaisuutta. Pärmäkoski otti samoissa kisoissa hopeaa ja kaksi pronssia.

Mielestäni kolme himmeää mitalia on kovempi suoritus kuin yksi kulta.

Viimeksi tyrkytin Vuoden urheilija -pystiä koripallotähti Lauri Markkaselle. Niskanen kuitenkin blokkasi yrityksen tylysti.

Markkanen tuskin saa palkintoa nytkään, sillä hänellä meni alkukausi penkillä loukkaantumisen vuoksi.

Viime vuoden kakkosen, tenniksen nelinpelitähtemme Henri Kontisen mahdollisuuksilla ei enää edes spekuloida, niin pahasti hänen ja parinsa John Peersin peli on tökkinyt.

Uusiakin tähtiä syntyy. Kirkkain heistä on jääkiekkoilija Mikko Rantanen, joka on tällä hetkellä NHL:n pistepörssin kakkosena.

Näin uudenvuoden aikaan voi sanoa, että Rantanen on singahtanut tähtitaivaalle kuin raketti. Ennen kauden alkua kohkattiin paljon enemmän esimerkiksi Patrik Laineesta.

Jos varsinaissuomalainen voittaa pistepörssin, kyseessä on ensimmäinen kerta suomalaispelaajalta ja parhaimpia suorituksia meikäläisiltä missään lajista koskaan.

Pörssivoitto ratkeaa kuitenkin vasta Vuoden urheilija -kisan jälkeen. Rantanen on siis potentiaalinen pystin saaja vuoden päästä.

Niinpä veikkaan, että valinta ratkotaan nyt olympiamenestyjien kesken. Niskanen voittanee loppusuoran kirissä Pärmäkosken. Sääli.

Viimeistään vuoden päästä hiihtäjät voidaankin laittaa tässä kisassa hyllylle ja valita viimein jokin maailmalla oikeasti tunnettu urheilija. Vaikkapa joukkueurheilija taalajäiltä tai -parketeilta.

Joukkuelajien edustaja on voittanut vuodesta 1947 jaetun pokaalin vain kahdesti (Sami Hyypiä 2001 ja Jari Litmanen 1995).

Huomenna alkava vuosi on urheilussa sikäli välivuosi, ettei ole olympialaisia tai jalkapallon arvokisoja. Eiköhän jännitettävää silti riitä.

Jos vaikka Nastolan mies Valtteri Bottas alkaisi taas napsia voittoja formuloissa. Mestaruus nostaisi hänet Vuoden urheilijaksi.

Reipasta vuotta 2019!

Juha Honkonen
juha.honkonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi