Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Erno
Laisi
erno.laisi@ess.fi

Esalainen

Marttyyrin viittoja puetaan ja tarjotaan

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu aiheuttaa tasaisen varmasti kuohuntaa, kiistoja ja harmitusta – niin tälläkin kertaa.

Uudellamaalla kokoomuslaiset päätyivät keskenään jopa käräjöimään ehdokasasettelun takia. Säpinää on riittänyt myös Päijät-Hämeessä.

Viikkotolkulla jatkunut huuto lahtelaisen valtuutetun Seppo Korhosen (vas.) ehdokkuuden torppaamisesta ei ole voinut mennä ohi keneltäkään paikallista politiikkaa seuraavalta. Korhosen tulistuminen on ymmärrettävää, sillä hän oli suosittu Lahden vasemmistoliiton sisällä. Kannatusta ei kuitenkaan ollut siellä, missä sitä olisi tarvittu, eli piirihallituksessa.

Korhonen on syyttänyt vähintään epäsuorasti vasemmistoliiton Hämeen piirin hallitusta laittomuuksista. Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen on sanonut ehdokasasettelun menneen Hämeen piirissä lakipykälien ja puolueen sääntöjen mukaan. Korhosen yhden miehen sota on jatkunut värikkäin sanankääntein pitkin syksyä.

Valtuustoryhmä kyllästyi ”Sepon sorvin” tämänkin lehden palstoilla julkaistuihin kirjallisiin tuotoksiin siinä määrin, että se päätti erottaa Korhosen toukokuun loppuun saakka. Samalla se tuli tarjonneeksi marttyyrin viittaa Korhoselle, jonka hän on tosin ehti pukea ylleen jo paljon aiemmin. Korhonen on surkutellut kohtaloaan ja lietsonut pienen mutta äänekkään tukijoukkonsa raivon partaalle – ja ylikin. Puolue lähtee hakemaan Hämeestä toista paikkaa eduskuntaan. Huonommin se kisa ei olisi voinut alkaa.

Jos ärhäkän Korhosen riitaantuminen omiensa kanssa ei päässyt yllättämään, toinenkaan ehdokaskohun keskiössä oleva lahtelaisnimi ei yllätä. Kalle Aaltosen ehdokkuuden torppaaminen on helppo tulkita loogiseksi, onhan perussuomalaisten listoille hamunnut Aaltonen kokoomuksen jäsen.

Kiinnostavan Aaltosen tapauksesta tekee se, että häntä ehdokkaaksi pyysi PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Aaltosen nimi oli mitä ilmeisemmin jäänyt Halla-ahon mieleen Aaltosen persuvuosilta. Lisäksi Aaltosen jättipotti edellisissä kuntavaaleissa houkutteli varmasti kannatusalhossa makaavan puolueen puheenjohtajaa.

Paikallisten persujen kanssa välinsä rikkonut Aaltonen ei kelvannut Hämeen piirille, eikä hän kelpaa enää edes Halla-aholle. Lisäksi Aaltosen suosio saattoi pelottaa paikkansa puolesta panikoivia istuvia kansanedustajia. Aaltonen voi edelleen sotkea persujen pakkaa, vaikkei hän puolueen listalle pääsekään.

On helppo ennustaa, että Aaltonen lähtee keinolla tai toisella ehdolle vaikka kiusallaan nakertamaan PS:n jo lähtökohtaisesti huvennutta äänipottia – ”syrjittynä” marttyyrinä.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi