Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Anne
Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Esalainen

Pelissä pääsee uimaan julkkiksen nahkoihin

Millaista olisi olla julkkis?

Kysymystä pohtii varmaan moni suomalainen koululainen tälläkin hetkellä, sillä aika monet lapset ja nuoret haaveilevat esimerkiksi suositun tubettajan ammatista.

Tähän polttavaan kysymykseen antaa jonkinlaisen vastauksen viime viikolla julkaistu Sims4-tietokonepelin laajennus, jossa kiivetään pelin nimen mukaisesti kohti kuuluisuutta.

Tosielämää simuloivassa pelissä tavis pääsee lähemmäksi julkimon elämää kuin se kenties koskaan muutoin olisi mahdollista.

Olen pelannut julkkislaajennusta tyttäreni luomalla hahmolla auttaen häntä – kieltämättä yllättävän haasteelliseksi osoittautuneessa tehtävässä – kehittämään hahmostaan kuuluisa näyttelijä.

Helppoa se ei todellakaan ole ollut. Kuuluisaksi näyttelijäksi tuleminen vaatii pelissä kovasti työtä, eikä muuhun jää aikaa. Jos tytär on antanut pelihahmonsa juhlia aamuun asti yökerhossa, niin työn tekemisestä ei tule mitään seuraavana päivänä. Juuri kun olisi pitänyt kuvata uralla käänteen tekevä pesuainemainos. Talouteen kuuluvat kissat, koirat ja lapset jäävät armoitta heitteille ja joutuvat huostaan otetuiksi, kun työ vie mukanaan.

Lukuisten taitojen kehittäminen vie kaiken kuvauksilta ja koe-esiintymisiltä liikenevän ajan. On hiottava tanssia, laulua, kitaran soittoa tai vaikkapa komediataitoja, ja perehdyttävä moniin satunnaisiin taitoihin, joita rooleissa vaaditaan.

Lisäksi pitää tietysti kuntoilla ja pitää yllä positiivista julkisuuskuvaa.

Jos omistautuminen megastaraksi haluavan näyttelijän uralle on todellisuudessa puoliksikaan yhtä intensiivistä, niin kateeksi ei käy.

Julkkisstatuksen saavuttamisen jälkeen en ole ollut vakuuttunut siitäkään, oliko vaiva kaiken arvoista. Säälittää pelihahmon elämä, jossa on aina alttiina kovalla vaivalla hankitun julkisuuden haihtumiselle, ja jossa koko elämä on levitetty kaiken kansan tarkasteltavaksi.

Oma lukunsa ovat fanit, jotka pyörivät ympärillä joka paikassa. Ne pyörtyilevät, pyytävät nimikirjoituksia ja ottavat valokuvia – silloin kun hahmo olisi vain halunnut syödä ulkona.

Tämän nähtyään ymmärrän ainakin paremmin sen, miltä fanien tapaaminen voi näyttäytyä julkkiksen silmin. Niissä tilanteissa älykkäistäkin aikuisista voi ilmeisesti kuoriutua rasittavia ja idioottimaisesti käyttäytyviä ihmisiä, jotka tuppautuvat seuraan pyytämättä.

Pelissä maailmanluokan tähdeksi pyrkiville näyttelijöille kehittyy myös epämiellyttäviä luonteenpiirteitä. Pian heidän on mahdotonta kulkea minkään peilin ohi itseään ihailematta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi