Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Matti
Eve
@EveMatti matti.eve@radiovoima.fi

Esalainen

Lahtelaiset voisivat perustaa oman teemapäivän

Ketkä ovat vastuussa kotikaupunkimme maineesta? Onko vastuu päättäjien, virkamiesten vai joidenkin muiden kasvottomien organisaatioiden? Ei ole, suurin vastuu lankeaa meille kaikille lahtelaisille. Me asukkaat sen maineen rakennamme, eikä siihen muita tarvita. Kaupungit ja kylät ovat aina asukkaidensa näköisiä.

Millaisen kuvan ulkopaikkakuntalaisille haluamme itsestämme antaa? Nykyisellään tuo mielikuva on hieman ristiriitainen. Ei tarvitse kuin lukea Näppis-palstaa tai seikkailla sosiaalisen median Lahti-ryhmissä, niin totuus alkaa valjeta.

Onko tämä kaupunki todellakin niin huono, kuin paikallisten asukkaiden kommenteista voi lukea? Ei ole. Lahti on hyvä paikka. Ei tämä kaupunki valmis ole, eikä sen koskaan tule valmis ollakaan. Täällä on paljon korjattavaa ja kehitettävää, mutta niin on kaikissa muissakin kaupungeissa.

Mitä jos tekisimme yhdessä jotain, joka voisi kirkastaa kaupunkimme mainetta ja tuoda hyvää mieltä meille kaikille? Mitä se voisi olla? Heitän tässä haasteen meille kaikille. Erityisesti kohdistan sen Facebookin Lahti-ryhmälle, missä kymmenettuhannet lahtelaiset aktiivisesti kommentoivat Lahden asioita. Heillä olisi mainio mahdollisuus saada aktivoitua kaupunkilaiset hyvälle asialle.

Maailma on täynnä mitä ihmeellisimpiä teemaviikkoja sekä -päiviä. Olisiko nyt aika luoda lahtelaisten oma positiivinen teemapäivä? Ehdotukseni ei ole paras, mutta se on yksinkertainen, eikä maksa mitään.

Kohta on jälleen marraskuu. Aamut sekä illat ovat synkän pimeitä ja sateisia. Meistä jokainen on kokenut sen ihanuuden, kun vastatuulessa ja räntäsateessa yrittää jalan taittaa matkaa. Kaveri kyytiin -teemapäivä.

Idea on yksinkertainen. Autoilijat poimivat jokaisen kadun varrella olevan jalankulkijan matkaan bussipysäkeiltä, katujen varsilta ja niin edelleen. Jalankulkijat vain nostavat käden pystyyn, ja sitten kaveri kyytiin. Eikö se ole aivan samantekevää ajaako sitä yksin vai kimpassa, kun matka on samaan suuntaan? Yhdessä matkaaminen voittaa aina yksin kulkemisen. Siinä olisi myös positiivinen riski, että voisi jopa tutustua lähinaapuriin tai aivan tuntemattomaan ihmiseen.

Mikäli tämä teemapäivä toteutuisi, ei kenenkään kannata ottaa ylimääräistä painetta. Jokainen autoilija voi aivan itse valita, ottaako kaverin messiin vai jatkaako matkaa yksin. Näitä yksinkulkevia autoilijoita ei myöskään tule syyttää itsekkyydestä, sillä heillä on siihenkin taatusti oma hyvä syy ja oikeus. Sama koskee myös heitä, jotka haluavat kulkea matkaansa yksin jalan.

Tällä pienellä idealla voisimme saada paljon positiivista virtaa kaupunkilaisten keskuuteen. Tempaus voisi myös kantautua ulkopaikkakuntalaisten korviin, joten tästä ei ainakaan haittaa Lahdelle olisi. Millaisen kuvan siis haluamme ulospäin antaa? Lahdessa ja lahtelaisissa ei ole mitään vikaa, joten miksi emme tekisi jotain sellaista, mistä voisi syntyä paljon isompaakin ylpeyden aihetta?

Itse olen valmis ottamaan jokaisen kadunvarrella kyytiä tarvitsevan matkaan. Oletko sinä?

Matti Eve
matti.eve@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi