Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Esalainen

Superpesistä sokkopallona - miksi kauden tärkeimpiä otteluita pelataan riskirajoilla pimeyden kanssa?

Syyskuulle siirryttäessä päivät lyhenevät ja kelit kylmenevät. Hiekkatekonurmella tunnelma kuitenkin lämpenee, kun Superpesis-kausi 2018 on edennyt mitalipelivaiheeseen.

Katsoin televisiosta Vimpelin ja Joensuun ensimmäisen, supervuoropariin edenneen, semifinaaliottelun. Taiston tauottua tuumin, onko tässä mitään järkeä.

Varsinaiset jaksot pelattiin valoisassa kelissä virheitä vältellen. Supervuoroparin alkaessa kamppailuun tuli lisää väriä, kun Saarikentän ympärille hiljalleen laskeutunut pimeys teki räpyläpelaamisesta haastavaa.

Supervuoron mailan varressa aloittaneen Joensuun Henri Litmanen tinttasi pallon keskeltä kenttää maisemiin kolmen juoksun arvoisesti. Vimpelin 18-vuotiaalla koppari Elmeri Anttilalla ei ollut tilanteessa mitään käsitystä, mistä ja miten kovaa pallo oli tulossa kohti takakenttää. Joensuu voitti supervuoron 0–5.

Normaalioloissa Litmasen lyönti ei olisi ikinä ollut kolmen juoksun arvoinen. Miksi kauden tärkeimpiä otteluita pelataan riskirajoilla pimeyden kanssa? Torstain välieräottelu käynnistyi kello 17.

On ymmärrettävää, että aikaisempi arkipeliaika aiheuttaisi vajetta katsomon puolelle. Kansallispelimme parhaita selvitettäessä urheilullinen ratkaisu olisi silti parempi kuin hämäryyden mukanaan tuoma sattuma.

Samalla on kuitenkin muistettava, että myös Vimpelille tarjottiin mahdollisuutta rokottaa vieraiden ”sokeaa” ulkokenttää omalla tasoittavalla supervuorollaan.

Urheilullisen paremmuuden selvittäminen on ollut tapetilla myös muissa lajeissa. Miesten ja naisten Salibandyliigan kolmen edellisen kauden mestarit ratkottiin yhdessä, Helsingissä pelatussa, Superfinaalissa.

Valtaosa keväällä haastattelemistani miesten liigaseurojen edustajista piti useamman kuin yhden ottelun finaalisarjaa urheilullisempana vaihtoehtona SM-kultaa ratkottaessa. Toiveisiin vastattiin, ja alkavalla kaudella salibandymestaruudet ratkaistaan loppuottelusarjojen avulla.

Myös vajaan parin viikon päästä käynnistyvän jääkiekkoliigan urheilullinen laatu ei todennäköisesti ole illasta toiseen tapissa.

Reilut 61 prosenttia runkosarjan kaikista otteluista pelataan perjantaina tai lauantaina. Pelicans pelaa alkavalla kaudella 12 perjantai–lauantai-tuplapeliä. Yhdeksän kertaa lahtelaiset aloittavat viikonlopun kahden pelin urakan perjantaina kotikaukalossaan.

Viikonlopun pelipäivät ovat luonnollisesti parhaita yleisömäärien ja oheismyynnin kannalta, mutta perättäisinä päivinä pelattujen otteluiden jälkimmäinen koitos saattaa painaa pelaajien jaloissa ja luoda etulyöntiaseman mahdollisesti edellisenä päivänä huilanneelle joukkueelle.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi