Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Ruska
Paronen
ruska.paronen@ess.fi

Esalainen

Kiinnostavinta Cheekin konserteissa oli esiintymispaikka

Työskentelin yhteensä viiden päivän ajan raportoiden Jare Tiihosen viimeisistä hetkistä Cheekinä.

Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, ettei Cheek ollut minulle mitenkään tuttu artisti: en ole koskaan nähnyt artistia livenä, en ole koskaan laittanut hänen kappalettaan soimaan tietoisesti, en ole nähnyt Cheekistä kertovaa elokuvaa enkä liioin lukenut hänen elämänkertaansa.

Tässä tulee siis viikonlopun arvio niin cheekmanian ulkopuolelta kuin mahdollista.

Jäähyväiskonserteista odotettiin jotain uskomatonta ja spektaakkelimaista. Perjantain ja lauantain konsertit eivät kuitenkaan onnistuneet yllättämään ainakaan allekirjoittanutta. Viihdyttävää katseltavaahan nuo olivat, mutta suuria odotuksia konsertit eivät onnistuneet lunastamaan.

Ilotulitteita ja muita tehosteita käytettiin konsertissa paljon. Kerrostalon kokoisilta ruuduilta näytettiin korneja videoita, jotka oli selkeästi tehty tosissaan eikä ironisesti. Lavalla nähtiin vierailevia artisteja ja kappalelista oli ennalta arvattava hittikimara.

Kiinnostavinta konserteissa oli konserttipaikka. Lisäksi keikat onnistuivat aidosti koskettamaan, kun Elastinen eli Kimmo Laiho ja Tiihonen esiintyivät yhdessä, koska heidän keskinäisessä energiassaan oli jotain riemastuttavaa ja heidän toisilleen osoittamansa puheet tuntuivat aidoilta.

Myös Kapasiteettiyksikön ja Herrasmiesliigan yhteisvedot Cheekin kanssa olivat miellyttävää katseltavaa, sillä ne muistuttivat jostain vanhasta ja veivät konserttia artistin juurille.

Lauantaina Cheekin omat välispiikit tuntuivat päälle liimatuilta, käsikirjoitetulta ja epäuskottavilta, sillä tismalleen samat sanat lausuttiin yleisölle myöskin perjantaina.

Viikonlopun aikana tunsin kuitenkin suurta sympatiaa artistia kohtaan. On rohkeaa uskaltaa luopua jostain sellaisesta, jota ei enää koe omakseen mutta joka tuo rahallista turvaa. Tietenkään tyhjän päälle Cheek ei ole putoa­massa, mutta hänen elämänsä tulee varmasti muuttumaan.

Cheekiä on kritisoitu ja aliarvostettu koko hänen uransa ajan. Totuus kuitenkin on, että artisti on onnistunut koskettamaan tai ainakin kiinnostamaan eri-ikäisiä ihmisiä Suomen ympäri.

Jälkispekulaatiot ja jossittelut konserttijärjestelyistä alkavat hieman kyllästyttää, koska mitään suurempia ongelmia ei tapahtumassa ollut.

Poistumiset alueelta olivat nopeita, ja järjestyksenvalvojat seurasivat ja ohjasivat tuhatpäistä yleisöä alueelta aina Lahden keskustaan saakka, mikä oli mielestäni todella hieno asia.

Se, kuinka paljon rahaa kaupunkiin arviolta jäi, on myös toissijaista. Fakta on se, että ihmiset käyttivät silminnähden aktiivisesti Lahden palveluita ja ravintoloita ja Lahti näkyi uutisissa, kuului radios­sa ja siitä kirjoitettiin lehdissä koko viikonlopun ajan. Kaikki upeita juttuja siis.

Selvää on, että mäkimonttu kuuluu viikonlopun jälkeen myös muille kuin urheilijoille. Mielenkiinnolla jäänkin seuraamaan Cheek-krapulan jälkeen heräävää keskustelua siitä, miten mahdolliset megakonsertit tullaan jatkossa järjestämään maauimalaa ja mäkihyppääjiä kunnioittaen.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi