Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Esalainen

Pizzaa, lahtelaista lätkää ja virheistä oppimista

Virheitä sattuu kaikille ja niistä voi oppia. Tyhmä toistaa samat erheet yhä uudelleen ja uudelleen.

Olen jo useampana vuonna aloittanut uuden kiekkokauden ennakkojuttujen väsäämisen elokuussa. Aurinko paistaa ja shortsien lahkeet lepattavat, kun sotken jarruttomalla fillarillani kohti Isku Areenaa. Pyörä parkkiin, hikikarpalot otsalta ja sisään halliin.

Pelicansin Liigamiehistö kirmaa jäällä Ville Niemisen, Arttu Lipsasen ja polvioperaatiosta toipuvaa Pasi ( Nupe ) Nurmista paikkaavan Ross Lambertin johdolla. Nupe valvoo treenejä vaihtoaitiossa Adidaksen Superstar-tennarit jalassaan.

Kun oli palloillut kymmenen minuuttia kaukalon laidalla, tuttu tunne valtasi mieleni. Hittolainen. Kuinka aikuinen mies ei ole vieläkään oppinut aiempien vuosien virheistä?

Jää hohkaa kylmyyttä ja laittaa ämätöörimäisesti varustautuneen kiekkoreportterin tärisemään. Vilu iskee puseroon ja paljaisiin pohkeisiin ennen kuin ehdin laittaa silmälasit päähän, jotta erottaisin edes vemppaosaston punapaitaiset pelaajat askista. Hieno startti tällekin kaudelle.

Onneksi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen pelastaa orpona värisseen tunarin paleltumiselta ja ohjaa nuhanenän päätykatsomon aitioon tekemään haastattelua. Todettakoon, että myös Laukkanen on valmistautunut elokuiseen toimistopäivään lyhytlahkeisilla housuilla.

Aitiossa lämpö tasaantuu ja ikkunan edessä treenejään viimeistelevä joukkue alkaa tehdä lähtöä kohti pukusuojaa. Liidän alkavalla kaudella anniskelukatsomona toimivan ”uuden päädyn” portaita alas kohti koppikäytävää. Saan käyttää Reijo Loukiaisen isännöimän Pelicans-huollon lämmintä koppia pelaajahaastatteluiden tekemiseen.

Tarinat narulle, kamat kassiin ja ulos hallista. Ah, aurinko paistaa edelleen ja hallissa kiusannut kylmyys on enää muisto vain. ”Muisto vain” vai mahdollisuus viimein oppia? Katsellaan. Pienemmän kertoimen annan sille, että myös kausi 2018–19 starttaa shortseissa uunoille.

”Jos haluat pizzaa, mene pizzalle. Jos haluat nähdä hyvää lätkää, tule Isku Areenalle”, veistelee päävalmentaja Nieminen lahtelaisseuran lehtimainoksessa vanhaa maalinteko-ohjettaan mukaillen.

Lisään Niemisen litaniaan vielä oman sananparteni: ”Jos haluat nauttia lätkän seuraamisesta Isku Areenalla, pukeudu lämpimästi”.

Pizzaa saa pizzeriasta ja maaleja syntyy todennäköisemmin silloin, kun menet maalille. Viimeisin Niemisen toteamus hyvästä lätkästä Isku Areenalla on vielä lunastamatta. Pääsarjatason jääkiekkoa Lahdessa kyllä pelataan, mutta vasta syyskuun 14. päivä käynnistyvä runkosarja ja mahdolliset pudotuspelit määrittelevät katsojien silmissä sen, onko lätkä laadultaan hyvää.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi