Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Esalainen

Minä ja yli 1 500 muuta onnellista naku-uimaria

Kotona, työpaikan pukuhuoneessa tai uimahallin saunassa asia ei aiheuta ylimääräistä miettimistä. Se on täysin luonnollista ja varsinkin omassa sängyssä nukkues­sa erittäin rentouttavaa, kun grillaussesongin vuoksi massaa ottanut lanne ei kiristy nihkeistä kalsareista.

Alastomuus on kuitenkin edelleen tietynlainen tabu saunakansamme keskuudessa. Lauteilla tuntemattomien kanssa huljuttelu on kyllä ihan rutiininomaista toimintaa, mutta yleisillä paikoilla ja sallituissa rajoissa tapahtuva julkinen nakuilu häpeilyttää tai ainakin kikatuttaa.

Brittilehti Mirror julkaisi viime vuonna Lontoon yliopiston tutkimuksen, jossa väitettiin onnellisuuden ja hyvän olon lisääntyvän vaatteiden vähentyessä. Tutkijat huomasivat, että alastomissa aktiviteeteissa aikaansa viettäneillä henkilöillä oli parempi itsetunto niin vartaloidensa kuin ylipäätään elämiensä suhteen.

Tutkimuksessa todettiin myös, että muiden näkeminen alasti vaikutti onnellisuuteen enemmän kuin se, että oli itse liikkeellä paljaalla pinnalla.

Oman, isommassa mittaluokassa tapahtuneen julkisen nudistineitsyyteni menetin viime viikonloppuna nuoruusmaisemissani Joensuussa. Kyseessä oli Ilosaarirock-musiikkifestivaalin yhteydessä järjestetty naku-uinnin maailmanennätysyritys.

Aurinko helli Linnunlahden hiekkarannan 1 531:tä urhoollista uimaria, ja vähintäänkin samaa mokomaa aitauksien takana suomalaisia järvivartaloita ihaillutta taustavilkuilijaa.

Onnellisia ihmisiä löytyi siis aidan molemmin puolin. Lontoon yliopistoveljien ja -siskojen tutkimuksesta poiketen rohkenen väittää, että meillä uimareilla oli onnellisuus tapissa ja katsojilla hieman sen alapuolella, vaikka mikäs minä olen sitä mittailemaan. Pääasia, että uimatekniikka oli jotenkuten hallussa ja pysyin pinnalla.

Maailmanennätystä ei lopulta syntynyt. Virallinen ennätystitteli säilyi 2 505 irlantilaisnaisen nimissä. Olinko pettynyt, etten saanut suorituksestani mainintaa Guinnessin ennätyskirjaan tai ME-tuloksen syntymisestä luvattua parinkympin lahjakorttia tempauksen sponsorina toimineeseen aikuisten lelukauppaan? No en todellakaan.

Iloisessa ja paahtavan kuumassa festaritunnelmassa tehty pulahdus Pyhäselän järveen virkisti kummasti. Paras palkinto oli viuhahtelusta saatu positiivinen fiilis, joka säilyi matkassa läpi rankan rokkiviikonlopun.

Padasjoen nakukympille en ole vielä laittanut ilmoittautumista sisään, mutta vastaavanlaisiin, iloisten ilosaarelaisten kanssa tapahtuviin ex tempore -tempauk­siin olen vanhana partiolaisena aina valmis.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi