Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Marjaana
Lahola
marjaana.lahola@ess.fi

Esalainen

Kippis tuleville hääpareille! - rentous on hääkuumeen paras lääke

Hyvät hääparit! Jokusella tuhannella teistä alkaa olla käsillä jännät paikat. En nyt tarkoita tulevia kesälomia, vaan pian alkavaa hääsesonkia. Koska viimeiset silaukset ovat monella vielä edessä, päätin auttaa loppukirissä pitämällä maljapuheen jo etukäteen.

Häiden suunnittelu on itse asiassa erittäin hyvä parisuhdetesti. Pariskunta järjestää usein monen kymmenen ihmisen koko päivän kestävän tapahtuman kahdella tapahtumapaikalla ja huolehtii juhlaruoista, juomista ja muusta viihteestä.

Tähän lisätään vapaavalintainen määrä yksityiskohtia pöytäkoristeluista kuljetusten ja hääbändin kautta siihen, tarvitaanko häihin lastenhuonetta leluineen tai tarjolle varasukkahousuja silmäpakojen varalta.

Ja kaiken tämän lisäksi pitäisi vielä mennä naimisiinkin.

Juhlajärjestäjien vastuulla on myös budjetti, jota uhkaa meno toisensa jälkeen. Hää-sanalla on nimittäin sellainen tuntemattomasta syystä johtuva luonne, että sen lisääminen minkä tahansa hyödykkeen eteen nostaa sen arvoa vähintään 50 prosentilla.

Mahdollisia parisuhteen testipaikkoja riittää. Yksi osapuoli saattaa rakastaa organisointia ärsyttävyyteen asti, kun toinen alkaa varovaisesti harkita puvun hankkimista paria kuukautta ennen vihkiäisiä. Voi myös olla, että yksi puolisoista on huomattavasti kiinnostuneempi kukkien tai kaitaliinojen värisävyistä kuin toinen – tai vaikka molempia kiinnostaisi, mielipiteet saattavat olla hyvin erilaiset.

Onneksi pariskunta ei jää kaiken kanssa kahdestaan, vaan apunsa ja puolueettoman mielipiteensä tarjoavat bestmanit ja kaasot. Jälkimmäisten tehtävä on lisäksi huokailla ihastuneesti aina, kun morsian ehdottaa jotakin uutta tai alkaa taas epäillä ostaneensa sittenkin ihan vääränlaisen puvun.

Apulaisten kolmas tehtävä on huolehtia, ettei hääpari tiedä ongelmista mitään; ei puvunhelmaan tulleesta pikku repeämästä juuri ennen astelua alttarille, eikä hääjuhlassa leimahtavasta kymmenen vuotta vanhasta sukuriidasta.

Itse asiassa bestmanit ja kaasot olisivat aivan loistava lisä jokapäiväiseen elämäänkin.

Oma lukunsa on tietysti vieraslista. Tavallisesti ei tarvitse miettiä, onko Riku Jarkkoa parempi ystävä tai sukulaiset harrastuskavereita tärkeämpiä. Ja entä lapset ja kavereiden seurustelukumppanit, kutsutaanko vai jätetäänkö rannalle ja suuttuuko siitä joku?

Oikein pahaksi ihmiseksi itsensä saa tuntemaan, kun varaa juhlapaikan, jonne mahtuu aivan hiukkasen vähemmän väkeä kuin alun perin häihin aikoi kutsua.

Hyvät hääparit! Kaiken tämän takia hääkuume saattaa alkaa nousta jopa vaarallisiin korkeuksiin ennen vihkiäisiä. Rentous on kuitenkin paras lääke. Kaikesta tilpehööristä huolimatta häiden idea on lopulta vain naimisiin meneminen, ja se onnistuu, vaikka kaitaliinat olisivatkin persikan sijasta lohenväriset ja sulhasen taskuliina kadonnut juuri ennen vihkimistä.

Onnea kaikille kesän aviopareille! Hyvä siitä tulee.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi