Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Matti
Eve
@EveMatti matti.eve@radiovoima.fi

Esalainen

Arvon naiset, kuukauden sohvakoomaa ei kannata ottaa vakavasti

Ensi viikolla ne sitten alkavat, jalkapallon MM-kisat Venäjällä. Kuukauden mittainen turnaus on raastavan kova pelaajille, mutta ennen kaikkea se on monen parisuhteen todellinen koetinkivi.

Tiedän kokemuksesta ja kavereiden kuulopuheiden perusteella, että monissa huusholleissa kisojen aikana eivät olohuoneissa puhu kuin Litti Litmanen ja muut futisfanaatikot. Siellä sinun omalla sohvallasi saattaa olla myös kuuronoloinen tai muutoin valikoivasti kuunteleva kumppani. Hän ei välttämättä ihan kaikkiin komentoihin tai pyyntöihin pysty vastaamaan tai reagoimaan. Hän ei ole sinua kohtaan välinpitämätön, vaan hän keskittyy olennaiseen.

Lue myös: Matti Eve, olen eri mieltä kanssasi: jalkapallon MM-kisat todellakin otetaan vakavasti
 

Meille miehille on luomakunnan alkuräjähdyksessä annettu kohtuullisen rajallinen kyky keskittyä moneen asiaan kerrallaan. Jalkapallon seuraaminen tv-ruudusta sulkeekin visiirimme ja siinä saattavat muut sosiaaliset kontaktit jäädä vähemmälle huomiolle. Emme tee sitä tahallaan, sillä rajallinen kapasiteettimme ei vain riitä laajempiin sosiaalisiin aktiviteetteihin.

Me emme seuratessamme maailman parhaiden futaajien edesottamuksia pohdi jonkin osallistujamaan poliittisia voimasuhteita. Ei mielessämme myöskään pyöri historialliset sodat, veroprosentti tai naisten asema. Me keskitymme itse otteluun. Tämän vuoksi meiltä ei kannata odottaa mitään viisasta yhteiskunnallista kannanottoa. Suurin huolemme onkin erilaisten tarjoilujen yllättävässä loppumisessa. Mikään ei muu ei pysty pilaamaan vihreä veran kaunista balettia, kuin jääkaapin äkillinen tyhjeneminen.

Lue myös: Jalkapallon MM-kisat 2018 otteluohjelma – näin pelataan mitalipeleissä
 

Tiedämme ilman erillistä muistuttamista, että pihanurmikko kasvaa senttitolkulla vuorokaudessa. Ei se ole yhteisen kodin laiminlyömistä, jos päräytämme leikkurin käyntiin vasta siinä vaiheessa, kun korret ovat kasvaneet niin pitkäksi, että ne alkavat kutittaa kainaloita. Kyllä se naapurikin ymmärtää, että ruohonleikkurimme makaa sohvalla ja nurmen kasvu ei ole päällimmäinen murheemme, kun seuraamme suosikkejamme ruudusta.

Sukulaiset eivät välttämättä ymmärrä, että kieltäytyminen kutsusta uuden kesämökkinsä laiturin avajaisiin ei ole henkilökohtainen kannanotto. Mikäli samana iltana tulisi vaikka MM-klassikko Argentiina vastaan Englanti, niin olisi suorastaan rikollista olla kehumassa uutta patiota, kun kaikki kaverit seuraavat samaan aikaan matsia klyyvari ruudussa kiinni.

Tämä parisuhdetta koetteleva MM-turnaus kestää vain yhden haisevan kuukauden. Sen jälkeen palaamme normaaliin päiväjärjestykseen. Syksyllä olemme taas valmiit heittämään kaatopaikkakeikkoja ja toimimaan anopin autokuskina, kun hän on päättänyt löytää Ikeasta jotain kivaa jouluksi kotiin.

Arvon naiset, me miehet olemme vain tällaisia, eikä tätä kuukauden sohvakoomaa kannata ottaa vakavasti. Parisuhde on hyvällä tolalla niin kauan, kun vietämme illat norppamaisesti kyljellämme siinä olohuoneen sohvalla. Parisuhdekonsulttien yhteystietoja kannattaa googlailla vasta siinä vaiheessa, jos vietämme illat kavereiden kanssa sporttibaarien ruutujen ääressä.

Matti Eve
matti.eve@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi