Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Hanna
Myyrä
hanna.myyra@ess.fi

Esalainen

Pakko käydä -lista pitenee kesän alkaessa

Suomen virallinen lomakausi on käynnistymäisillään, kun koulujen lukukausi tällä viikolla päättyi. Se alkaa pian näkyä myös kesätapahtumatarjonnassa, josta tosin ainakin Lahdessa saatiin esimaksua jo viime viikonloppuna: keskusta ja Kariniemen puisto olivat mustanaan väkeä ja pieniä kirpputorinurkkauksia näkyi myös muualla kaupungissa. Se näytti mukavalta.

Hyvästä säästä saa toki aina osittain kiittää sitä, että ulkoilmatapahtumat vetävät, vaikka toisenlaisia näkökulmia löytyy: Jos sää on liian hyvä, ihmiset matkaavat mökeilleen ja kaupunki tyhjenee.

Päijät-Hämeen alueella riittää tänäkin kesänä valtava määrä isoja ja pieniä, uusia ja perinteisiä ja eri-ikäisille suunnattuja tapahtumia. On varaa valita: esimerkiksi kesäteattereita on yli 20, näyttelyitä kymmenittäin, musiikkitapahtumien määrä lähentelee sataa, lisäksi pidetään pitkin kyliä lukuisia kesätoreja, pieniä ja suuria markkinoita ja muita kokoontumisia.

Tein jo talvella pakko käydä -listaa tätä kesää varten, koska viime kesänä monet kiinnostavat tapahtumat jäivät muuttokiireiden takia. Toki usein syynä on ollut myös saamattomuus tai se, ettei aina löydy sopivaa seuraa. Monet tapahtumat ovat kuitenkin sellaisia, ettei niihin ole mukavaa mennä yksin.

Tämän kesän listalla on ESS:n viimevuotisen Aukusti-palkinnon voittaja, Mallusjoen takinkääntöviikko sekä Sysmän Suvisoitto, Taarastin kesänäyttely, Lahden urkuviikko ja ainakin yksi vapaavalintainen kesäteatteri.

Mutta kun tietoa kesätapahtumista tulee lisää, alkaa tehdä mieli lisätä listalle muutakin. Iitin musiikkijuhlille olen jo sopinut meneväni, Pyhäniemen näyttelyn Bonk-taide kiinnostaa ja koska tuttuja on suunnistamassa, houkuttelee Hollolan Hälvälässä pidettävä Jukolan viesti paikan päälle.

Monen muun kesälista näyttää todennäköisesti paitsi toisenlaiselta, myös paljon pidemmältä. En esimerkiksi oikein viihdy tapahtumissa, joissa haahuillaan esiintymislavojen liepeillä ja joiden desibelit ylittävät oman kipurajani. Ymmärrän silti, miksi niin monet ihmiset niissä viihtyvät. Kun valinnanvaraa on, voi jokainen tehdä omia valintojaan.

On myös selvää, että kesärientoihin osallistumista rajoittavat budjetääriset tekijät. Lippujen hinnoilla on tapana nousta ja erilaisten tarjoiluiden on tapana olla kalliita tapahtumapaikoilla.

On hienoa, että kesään kuuluu myös ilmaistarjontaa. Viime viikonlopun kaltaisiin katu- ja puistotapahtumiin voi mennä mukaan, markkinoilla on hauskaa kierrellä ja olla osa porukkaa, eikä se maksa mitään. Se varmaan kesätapahtumissa usein tärkeintä onkin: mukana oleminen, ihmisten katseleminen ja tuttuihin törmääminen.

Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi