Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Perttu
Kauppinen
@PerttuKauppinen perttu.kauppinen@ess.fi

Esalainen

Rakas lukija, kiitos näistä vuosista

Olen keskiviikkona viimeistä päivää Etelä-Suomen Sanomien vastaava päätoimittaja. Tämä on sitä myöten viimeinen kirjoittamani Esalainen-kolumni. Torstaista alkaen olen almalainen ja Iltalehden päätoimittaja.

Aloitin ESS:n päätoimittajana tammikuussa 2015, ja olen runsaassa kolmessa vuodessa kirjoittanut 170 esalaista. Valtaosa niistä on käsitellyt Lahden ja Päijät-Hämeen asioita, osa valtakunnan politiikkaa ja ulkomaita.

Ensimmäisessä kolumnissani kirjoitin lehden tarkoituksesta ja siteerasin Ossi Kivekkään vuonna 1971 antamaa julistusta, jossa Esan kirjapainon pitkäaikainen johtaja kuvasi ESS:n tarkoituksen olevan maakunnan yhteisenä sivistyssiteenä toimimisen.

Olin aloittaessani sitä mieltä, ettei lehden tarkoitus ole runsaassa 40 vuodessa muuttunut. Maakuntalehti antaa nykyäänkin alueen asukkaille ja päättäjillekin tarvittavat tiedot, jotta he voivat muodostaa oman näkemyksen siitä, mikä alueelle on hyväksi.

Seuraajani tekee omat linjauksensa, mutta uskallan väittää, että maakunnalliselle medialle on vast-edeskin yhteiskunnallinen tarve, tehtävä ja tilaus.

Viime viikkoina olemme uutisoineet siitä, miten lahtelaiset ovat suurten kaupungin asukkaista miltei tyytymättömimpiä kotikaupunkiinsa ja sen palveluihin. Lahtelaiset päättäjät eivät tunnu ottavan tätä tyytymättömyyttä vakavasti. Maakunnallinen media voi löytää syyt tyytymättömyyteen ja tuoda esille ratkaisut siihen.

Toisaalta maakunnallinen media voi luoda yhtenäisyyttä ja näkemystä paremmasta tulevaisuudesta sinne, missä on neuvottomuutta ja pessimismiä.

Kolme vuotta on kulunut hurjan nopeasti, ja lehti on muuttunut sinä aikana paljon. Olemme uudistaneet Etskun digitaalisia sisältöjä ja samalla koko toimituksen työtavan.

Painettu lehti on uudistunut tabloidikokoon, ja sisältöjä on kehitetty jatkuvasti lukijoilta saadun palautteen ja sen perusteella, minkälaiset sisällöt verkossa kiinnostavat ihmisiä.

Tämä työ ei tule koskaan valmiiksi. Lehden tekijät tarvitsevat siinä aina avukseen lukijoiden toiveita ja näkemyksiä.

Monet ovat kysyneet minulta, mikä vuosissa Lahdessa on ollut parasta ja mitä jään eniten kaipaamaan täältä.

Vastaus on ilman muuta ihmiset – lukuisat erilaiset kohtaamiset työtehtävissä tai vaikkapa kaupan kassajonossa. Ja se kaikki lukijoilta toimitukseen tullut palaute.

Kun satunnainen vastaantulija kauppakeskuksessa ojentaa yhtäkkiä suklaalevyn ja kiittää hyvästä lehdestä, tietää, että sillä lehdellä, jota on saanut olla tekemässä, on todella merkitystä lukijoille.

Haluan kiittää teitä kaikkia näistä vuosista. Onnea ja menestystä Etlarin lukijoille ja tekijöille.

Perttu Kauppinen
perttu.kauppinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi