Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Jukka
Airo
jukka.airo@ess.fi

Esalainen

Saisipa vielä pääkatsomon!

FC Lahti uhmasi Veikkausliiga-avauksessaan tilastoja ja yllätti kannattajansa kukistamalla Kisapuistossa Turun Palloseuran hämmentävien vaiheiden jälkeen.

Kyseessä oli vasta neljäs kerta lahtelaisseuran pian 22-vuotisessa historiassa, kun sarjakausi potkaistiin käyntiin helpottavalla voitolla. Paljon tutummaksi ovat vuosien varrella tulleet tappiot ja varsinkin tasapelit.

Voitto ei toki tälläkään kerralla tuottanut enempää kuin kolme pistettä. Niitä on tämän kauden Veikkausliigassa tarjolla sunnuntain jälkeenkin peräti 96 kappaletta.

Kauden avausvoiton henkinen merkitys on kuitenkin erittäin suuri. Mitä kauemmin sitä joutuu metsästämään, sitä tiukemmalle panta pelaajien, valmentajien, johtajiston ja myös kannattajien otsalla tapaa kiristyä. FC Lahdellakin on kokemusta siitä, kuinka vaikeaksi touhu voi mennä, jos vapauttavaa avausvoittoa joudutaan metsästämään juhannuksen tietämille saakka.

Vaikka voitto tuli, helpolla FC Lahti ei kannattajiaan tälläkään kertaa päässyt. Sarjatulokkaan TPS:n piti olla vastustajana helpoimmasta päästä, mutta totuus oli tälläkin kertaa toinen.

Jos oikeudenmukaisuuden jumalatar olisi istunut sunnuntaina Kisapuiston katsomossa, turkulaiset olisivat johtaneet tauolla parilla, kolmella maalilla. FC Lahden onneksi TPS:n ex-Kuhnuri Aleksi Ristola ei vieläkään ole oppinut viimeistelemään tuhannen taalan paikoista.

Toisella puoliajalla FC Lahti näytti saaneen sekoilevan puolustuksensa järjestykseen. Ja kun hyökkäyksestä alkoi löytyä riittävästi tehoja, kiitos armottomalla asenteella läpi ottelun uurastaneen Henri Anierin, voitto näytti irtoavan lopulta varsin rutiininomaisesti.

Aivan lopussa TPS kuitenkin kiri melkein kannoille. Kaksi helppoa kavennusmaalia olivat toivottavasti tarpeellinen muistutus FC Lahdelle, että joukkueen puolustamisessa on edelleen valtavasti parannettavaa. Olkoonkin, että etukäteen heikoimmaksi lenkiksi luultu maalivahti Damian Shishkovski osoittautui mainettaan paremmaksi torjujaksi – joskaan ei pelin ohjaajaksi ja avaajaksi.

Jalkapallon pääsarjaa ei koskaan ole aloitettu Lahdessa yhtä varhain huhtikuussa kuin tällä kertaa. Se oli mahdollista Kisapuiston viime kesänä valmistuneen ja koko talven lämpimänä pidetyn tekonurmen ansiosta.

Vaikka kaltaisillani jalkapalloromantikoilla on vielä nieleskelemistä tekonurmissa, on pakko myöntää, että ne ovat Pohjolassa välttämättömiä etenkin näin keväisin. Tekonurmen ansiosta Lahtikin sai pelata sunnuntaina Lahdessa eikä Helsingissä. Ilves joutuu viemään oman kotiavauksensa pääkaupunkiin, koska Tampereella ei ole pelikelpoisia kenttiä.

Tekonurmen ansiosta avauspelin taso oli monta pykälää parempi verrattuna edellisvuosien avauksiin Hiihtostadionin perunapellolla. Vielä kun saataisiin se paljon puhuttu uusi pääkatsomo tuon puoliksi palaneen rötiskön tilalle, niin FC Lahden tulevaisuuteen voisi suhtautua jopa yltiöoptimistisesti.

Jukka Airo
jukka.airo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi