Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Mia
Miettinen
@MiaMiettinen mia.miettinen@ess.fi

Esalainen

Nyt Päijät-Hämeessäkin iloitaan onnistumisista

Oletko huomannut, että positiivisuus ei ole enää perseestä? Positiivinen ajattelu tai vähintään toive myönteisemmästä ajattelusta on hiipinyt elämäämme ja tavalliseen arkipuheeseen. Onnellisuudesta ja positiivisuudesta on tullut tavoiteltava asia.

Se näkyy omassa työssäni. Olemme jo muutaman vuoden ajan saaneet palautetta siitä, että uutisoisimme isosti myös positiivisista asioista. Ja niin olemme tehneet: hyvät uutiset ovat saaneet palstatilaa aiempaa isommin.

Suomalaisille saati päijäthämäläisille harvoin sopiikaan positiivisuus pelkän positiivisuuden vuoksi. On parempi, että myönteisyydelle on joku syy tai aihe. Keinotekoisuus ja mukapirteys eivät meillä toimi. Onneksi syitä on riittänyt.

Positiivisuuden korostus näkyy myös päijäthämäläisissä pikkukunnissa. Esimerkiksi asikkalalaiset iloitsivat joukolla kunnan Liikkuva kunta -palkintoa. Pokaali kiersi liikuntaryhmästä ja tapahtumasta toiseen. Kuvat palkinnosta ja iloitsevista kuntalaisista levisivät pitkin Suomea sosiaalisen median kautta. Ilo oli niin aitoa, että siihen oli helppo yhtyä niidenkin, jotka eivät edes asu Asikkalassa.

Sama positiivinen henkäys on nähtävissä myös Heinolassa. Parin aktiivisen kaupunkilaisen ansiosta Facebookiin ilmestyi Positiivisten ihmisten Heinola -ryhmä, jossa on tietoisesti tuotu esille hyviä ideoita ja asioita Heinolasta ja heinolalaisista.

Samalla ryhmässä on iloittu hyvistä jo olemassa olevista asioista. Tällaisia olivat esimerkiksi paikallisen leipomoyrityksen saama Suomalainen teko -palkinto, Prisman tulo Heinolaan ja koripalloväen uuden hallin avautuminen. Positiiviset somepäivitykset ovat avanneet kaupunkilaisten silmiä ilon aiheille.

Me suomalaiset olemme hyviä piehtaroimaan ikävissä asioissa.

Onnellisuudesta puhuttaessa tuomme esiin esimerkiksi sen, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan joka viides suomalainen sairastuu masennukseen tai sen, että joka vuosi 2000–2400 ihmistä yrittää itsemurhaa.

Luvuilla on kuitenkin kääntöpuolensa. Itsemurha- ja masennusluvuista huolimatta suomalaiset ovat kokonaisuudessaan onnellisia. Viime vuonna julkaistun onnellisuusraportin mukaan suomalaiset ovat maailman viidenneksi onnellisin kansa. Suomalaisten onnellisuuden merkittävimpiä tekijöitä ovat elintaso ja sosiaalinen tukiverkosto.

Vaikka talviolympialaisissa suomalaisurheilijoiden neljännet sijat harmittivat, niin onnellisuusraportin viidettä sijaa kannattaa tuulettaa. Koko maailman mittakaavassa viides sija ei ole ollenkaan huono!

Mia Miettinen
mia.miettinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi