Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Tommy
Rundgren
tommy.rundgren@radiovoima.fi

Esalainen

Minulla oli jo selvät suunnitelmat lottopotilleni

Monet suomalaiset pelaavat lottoa aina silloin, kun potti kasvaa niin suureksi, että voittaessaan voisi jäädä viettämään nautinnollisia ”eläkepäiviä”. Uskon, että aika moni suunnittelee tai haaveilee jo etukäteen mitä jättipotista voittamilla rahoilla voisi tehdä.

Useiden haaveet liittynevät uuteen autoon, isoon taloon tai kenties matkailuun maailman eri eksoottisiin kohteisiin.

Viime perjantain Eurojackpotin yli 90 miljoonan jättipotti sai monet raapustamaan kuponkeihin numeroitaan – minut ja vaimoni mukaan lukien. Omassa mielessäni pyöri jos jonkinlaista suunnitelmaa, mutta myös hyväntekeväisyyteen liittyviä kohteita, joihin onnen potkaistessa voisi osan tuollaisesta megasummasta lahjoittaa. Mitä yksi ihminen tai perhe edes tekisi tuollaisella rahamäärällä, sen verran massiivinen rahamäärä oli kyseessä.

Itse koen olevani sen verran urheiluhullu, että ainakin yhden lahjoituskohteen olin jo ennakkoon päättänyt. Mediassa on viime vuosina käsitelty varsin laajasti lasten ja nuorten harrastusten kalleutta.

On surullista, että ohjatusta liikunnasta ja seuratoiminnasta on monessa lajissa tullut yhteiskunnassamme osalle perheistä yksinkertaisesti liian kallista. Siinä olisi täydellinen lahjoituksen kohde. Se toisi itselleni lahjoittajana hyvän mielen, mutta ennen kaikkea mahdollistaisi liikunnan ilon lapsille ja nuorille, ilman noiden harrastusten perheelle tuomaa taloudellista rasitetta.

Toki omissa ajatuksissani oli niitä perinteisiä ja eksoottisiakin matkasuunnitelmia sekä omaan ja perheen hyvinvointiin liittyviä haaveita. Jos ”pinkka” olisi riittävän paksu, niin viikoittaisessa ohjemassani olisi ”varhaiseläkeläisenä” enemmän liikuntaa sekä nykyistä enemmän hyvää oloa lisäävien palveluiden hyödyntämistä.

No nyt sitäkään ei tarvitse pohtia, kun potti ei osunut tälläkään kertaa kohdalle, joten työt ja elämä jatkuvat entisellään. Toisaalta en usko, että olisin rikkaana yhtään sen onnellisempi, kun asiat ovat tälläkin hetkellä kaikin puolin hyvin.

Perjantain jättipotti meni Loimaalle ja voittokupongin rahat jakautuvat viidelle eri henkilölle. Näistä voittajista jokainen kuittaa itselleen noin 18 400 000 euroa. Kuinkahan paljon heidän elämänsä muuttuu ja kuinka moni kertoo voitostaan edes tuttavilleen – sitä me emme saa ehkä koskaan tietää.

Tuoko raha sitä paljon puhuttua onnea, vai löytyykö se jostain ihan muualta – näin itse ainakin toivoisin. Kertoisitko itse jättipotin voitostasi oman perheesi ulkopuolelle silläkin riskillä, että entistä useampi olisi kiinnostunut seurastasi?

Tommy Rundgren
tommy.rundgren@radiovoima.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi