Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Matti
Eve
@EveMatti matti.eve@radiovoima.fi

Esalainen

Lahtelainen kiekkofani ei ole häirikköporo

Pelicansin ilmoitus liigaottelun järjestämisestä Tallinnassa sai liikkeelle välittömästi epäilyt tapahtuman onnistumisesta. Aluksi ideaa pidettiin hölmönä. Miksi Tallinnaan, eihän siellä ole kiekkokulttuuria. Pelicans perusteli päätöstä uudella idealla ja uskolla siihen, että kannattajat olisivat valmiita lähtemään vuorokaudeksi vieraspelimatkalle.

Pelicansia voi onnitella rohkeasta ideasta. Historian ensimmäinen Suomen ulkopuolella pelattu liigamatsi oli kaikilta osin erittäin onnistunut tapahtuma. ­Lasnamäen kupeessa sijaitseva Tondiraba Areena osoittautui myös liigatason halliksi.

Julkisuudessa tapahtumaa on kiitelty laajasti. Toki myös moitteita on tullut. Hallissa myydyn oluen hintaa on taivasteltu. Miksi kuusi euroa, kun keskustan baareista sai saman tuopin puolet halvemmalla? Vastaus on yksinkertainen. Pelicans vei Tallinnaan oman organisaation järjestysmiehiä lukuun ottamatta. Menot olivat Suomen tasoa, eikä niitä olisi voitu kattaa etelänaapurin hinnoilla.

Lahtelaisia kiekkofaneja on aivan aiheetta syytetty rähjääjiksi tai häiriköiksi. Olen päässyt mukaan kymmeniin ellei satoihin lahtelaisjoukkueiden vierasotteluihin. Tallinnan keikka oli poikkeuksellinen, ei ainuttakaan järjestyshäiriötä.

Lauantaiaamuna Lahdesta matkaan lähti 27 linja-autoa, mukanaan noin 1 400 kiekkofania. Hämeenlinnasta busseja lähti kymmenkunta. Etukäteen pelättiin, että ensimmäiset rähinät alkavat ennen Mäntäsälää. Eivät alkaneet.

Viimeistään laivalla oletettiin fanien kesken syntyvän täysi hulina. Laiva olisi ollut otollinen paikka suomalaiskansalliselle otsaanlyöntikisalle. Ei ollut. Molempien joukkueiden kannattajat matkasivat kohti Tondirabaa kuin veljekset konsanaan.

Epäilijöiden mielestä viimeistään illalla jäähallissa olisi koko lastin pitänyt lävähtää tuulettimeen. Kauden ennätysyleisö, viisi tuhatta katsojaa, olut virtasi ja laulu raikui. Kaikki elementit rähinöintiin oli siis katettu pöytään. Ei kaatunut halli, eikä tarvittu virkavaltaa. Puheet suomalaisista häirikköporoista olivat siis aivan turhaa.

En koskaan ole nähnyt lahtelaisten kannattajien käyttäytyneen noin loistavasti kuin tässä historiallisessa matsissa. Mukana olleet sekalaiset seurueet, perheet ja muut matkalaiset olivat kuin yhtä perhettä. Edes vastustajan väärän värinen kaulahuivi tai lippalakki ei aiheuttanut ohimolla verisuonten pullistumisia.

Tälle huikean hienolle tapahtumalle suo ilomielin jatkoa. Me lahtelaiset urheilun ystävät voimme olla ylpeitä itsestämme ja kotikaupungin kiekkojoukkueesta, joka oli suunnitelmissaan rohkea ja halusi rikkoa kaikki perinteiset rajat.

Matti Eve
matti.eve@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi