Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Matti
Eve
@EveMatti matti.eve@radiovoima.fi

Esalainen

Haikara onkin olemassa

Kuulun siihen sukupolveen, jolle on aina ollut itsestäänselvyys, että meitä ihmisiä on kahta eri sorttia, tyttöjä ja poikia.

Näinä aikoina tuntee olevansa lähes rikollinen, kun puhuu tytöistä, naisista, pojista ja miehistä.

Myönnän, että olen valkoihoinen, persjalkainen, keski-ikäinen, orastavan pälvikaljun omaava mies, joka syö myös grillimakkaraa ja punaista lihaa.

Vegaaniruoka, ötökät ja muut avaruuspölyt putoavat myös, kun lautaselle osuvat. Edellä kuvatun perusteella minut saa lokeroida mihin tahansa suvaitsemattomien junttien tai muiden arveluttavien ihmisten ryhmään.

Nyt alan kuitenkin uskoa, että minua ei lapsena sittenkään huijattu. Lapsuuden kodissani ei puhuttu pippelistä tai pimpulasta. Ei myöskään kerrottu, miksi tytöillä ja pojilla on jalkojen välissä erilaiset värkit.

Minulle kerrottiin lapsena tarinaa haikarasta, joka tuo lapset. Se tarina meni läpi kuin väärä raha.

Laitoin myös tämän valheena pitämäni haikaratarinan kiertämään kertomalla sen omille lapsilleni. En siis kyseenalaistanut haikarateoriaa, kun en häveliäisyyttäni kehdannut kertoa lapsille mistä ne lapset oikeasti tulevat. Ainoastaan tyydyin toteamaan, että lapsi on syntyessään joko tyttö tai poika.

Myöhemmin poikien kanssa miestenlehtiä selaillessa kyllä valkeni se totuus, mitä ne vanhemmat siellä omassa ”pannuhuoneessaan” yöaikaan touhusivat.

Tämän päivän keskustelu sukupuolineutraaliudesta on suoraa seurausta haikarahuijauksesta. Näitä tyttö-, poika- ja hybridikeskusteluja seuratessa nousee väkisin mieleen, että taitaa se haikara sittenkin olla totta.

Meillä päällimmäisenä keskustelun kohteena ovat äitiyspakkaus ja sukupuolineutraalit liikennemerkit. Ruotsissa on laitettu vielä paremmaksi. Naapurissa pappeja on kehotettu välttämään virallisessa liturgiassa käyttämästä Herra-sanaa, kun yläkerran isäntä on fiktiivinen hahmo.

Mikä meitä oikein vaivaa? Kävisimmekö tätä keskustelua, jos esimerkiksi suojatiemerkissä olisi naisen ja pojan hahmot? En milloinkaan ole edes miettinyt, mitä sukupuolta hahmot ovat suojatietä osoittavassa liikennemerkissä. Liikennemerkki on yksinkertaisesti vain liikennemerkki.

Mitä vikaa on äitiyspakkauksen nimessä? Kohta 80 vuotta näitä erinomaisia perhepakkauksia on tässä maassa jaettu. Minäkin olen kahdesti sellaiseen pakkaukseen tutustunut. En taatusti pohtinut laatikon nimeä, vaan minua kiinnosti enemmän, mitä se laatikko piti sisällään.

En vain pysty tätä sukupuolineutraalia vouhotusta käsittämään. Taitaa lopulta olla niin, että tässä maassa asiat ovat todella hyvin, kun moiseen energiaamme kulutamme.

Jokin etiäinen sisälläni kuitenkin sanoo, että vielä se päivä koittaa, kun netti voittaa haikaran. En hämmästelisi lainkaan, että verkosta löytyisi jokin haikarasivusto, mistä voisi tilata millaisen jälkeläisen tahansa.

Matti Eve
matti.eve@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi