Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Anne
Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Esalainen

Hyvää yötä teltassa ja lentokoneessa

Matkanjärjestäjien, muun muassa TUIn ja Apollomatkojen, mukaan hotellivalinta ohjaa yhä useammin sitä, minkä lomakohteen asiakas valitsee. Monille on tärkeää päästä juuri itselle mieluisaan hotelliin.

Hotelleilla on erilaisia konsepteja, jotka palvelevat juuri niistä kiinnostuneita matkailijoita. Houkuttimena saattavat olla vaikkapa hyvinvointipalvelut, kuten jooga. Myös hotellin ekologisuus on monelle tärkeää.

Joillekin matkailijoille majoituksen laadulla ei kuitenkaan koskaan ole kovin suurta merkitystä – halpa hinta ratkaisee. Toiset taas haluavat aina asua hyvin. Sitten on heitä, jotka painottavat hotellivalintaa kulloisenkin matkan mukaan.

Hyvää tai erikoista majoitusta etsiville tuntuu olevan yhä enemmän valinnanvaraa. Jos olet sattunut googlettelemaan hotelleja, niin sosiaalisesta mediasta saat pian lukea erilaisia ehdotuksia majoitusvaihtoehdoiksi tyyliin viisi trendikkäintä hotellia Berliinissä, 10 romanttisinta hotellia Suomessa tai vaikka 12 uskomattominta hotellia maailmassa.

Erikoiset majoitusvaihtoehdot eivät välttämättä ole niitä kaikkein kalleimpiakaan. Huoneet voivat olla erikoisia, mutta majoittajan tarjoamat palvelut ovat rajallisia tai niissä saattaa olla jaetut käymälä- ja suihkutilat. Siksi ne ihan varmasti tarjoavat myös mieleenpainuvia kokemuksia.

Erikoisin kokemukseni hotellista on jo vuosien takaa Uudesta-Seelannista. Waitomossa yövyin hotellihuoneeksi muutetussa lentokoneessa. Amerikkalaiset olivat käyttäneet Bristol-merkkistä rahtikonetta Vietnamin sodassa. Lentokoneessa sai nukkua muun muassa ohjaamossa.

Lahden seudullakin on erikoisia yöpymisvaihtoehtoja. Lahtelaisessa Little Tundra Guesthousessa saa yöpyä puumökeissä, jotka on rakennettu kiinteistön sisälle, Orimattilassa voi majoittua teltta-hotellissa. Lahtelainen Irman B&B, Peti ja Puuro, sijaitsee perinteisemmässä puolitoistakerroksisessa puutalossa, mutta kuvien perusteella se on tavallisesta hotellihuoneesta poikkeava majoituspaikka.

Erikoisia kokemuksia tarjoaa myös yksityisten tarjoama majoitus.

Ennen Airbnb:tä yksityismajoitusta välittivät kaupunkien matkailutoimistotkin. Majoituksen tarjoavat lähestyivät myös suoraan matkailijoita vaikkapa rautatieasemilla. Silloin ei aina tiennyt, mitä majapaikassa odotti.

Hupaisin tilanne osui kohdalle Prahassa. ”Luxurious living” sisälsi suihkun, joka seisoi keittiössä, sähköhellan vieressä. Peseytymistila oli suihkuverhoin erotettu allas. Asunnon isäntä paisteli aamulla kananmunia liedellä, kun vieras oli suihkussa verhon takana.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X