Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Tommy
Rundgren
tommy.rundgren@radiovoima.fi

Esalainen

Taas jäivät rästihommat tekemättä

Koti on paikka, jossa ihmisen on hyvä olla, tai näin sen ainakin pitäisi olla. Se on myös paikka, johon kasaantuu vuosien saatossa kaikenlaista vaatetta, rojua ja ryönää, joista iso osa on täysin turhaa.

Olemme asuneet nykyisessä talossamme jo 13 vuotta, mutta kovin vähän on sen aikana tullut vietyä tavaraa kierrätykseen tai kaatopaikalle. Vaatekaappeja tulee käytyä läpi säännöllisesti, ja hyväkuntoiset ja ehjät vaatteet vietyä kierrätykseen, huonokuntoiset tai rikkinäiset roskikseen. Mutta ne ovat vain valitettavan pieni osa siitä kaikesta tavaramäärästä.

Muistan edelleen vuoden 2004 elokuisen päivän, jolloin muutimme kerrostaloasunnostamme vastavalmistuneeseen taloomme. Muuttoa oli valmisteltu jo jonkin aikaa, mutta silti loppusuoralla tuli kiire saada edellinen asunto tyhjäksi. Siinä rytäkässä ei sitten ehdittykään katsoa kaikkia tavaroita ajatuksella läpi, vaan iso osa pakattiin muuttolaatikoihin sekä isoihin urheilukasseihin tuli hännän alla. No, lopputuloskin oli sen mukainen.

Yksi yhteinen vitsailun aihe vaimoni kanssa tuosta muuttopäivästä löytyy edelleen. Se on musta urheilukassi, joka lojuu tyytyväisenä talomme vintillä vaaterekkien alla. Se kassi lähti 2004 mukaan sellaisenaan, eikä sitä ole sen koommin edes avattu.

Meillä ei siis ole minkäänlaista tietoa, mitä tuosta mystisestä urheilukassista löytyy. Toisaalta ei siellä voi mitään kovin tärkeää olla, kun sisältöä ei ole yli kymmeneen vuoteen kaivattu.

Näin 13 vuotta myöhemmin on moneen kertaan käynyt mielessä, että ihminen tulisi toimeen huomattavasti vähemmälläkin tavaramäärällä.

Pohdin jo keväällä hyvissä ajoin, että kun kesäloma koittaa, käyn ajatuksella läpi talomme varastotiloja. Tuolla omaan päähäni kirjoitetulla työlistalla oli sellaisia askareita kuin vintin, lämpövaraston ja autotallin siivoaminen, omien vaatekaappien läpikäyminen, turhien tavaroiden hävittäminen sekä toisen vessan seinien ja kaakeleiden maalaaminen.

Olin hyvin tietoinen, että projekti vaatii aikaa ja ajatusta, jotta hommat saisi tehtyä kerralla kuntoon. Samalla romantisoin ajatuksella, että kyllä kohta on taas hyvin tilaa sijoitella jäljelle jääviä tavaroita varastotiloihin, ja niihin jää vielä tilaakin.

Ajatuksena oli myös, että nämä ovat hyviä sadepäivän askareita ja ne aurinkoiset päivät nautitaan ulkoilmasta.

Suunnitelmat olivat kyllä hienot, eikä sadepäivistäkään ollut Lahdessa puutetta. Lopputulos oli kuitenkin hyvin erilainen. Tuosta listasta sain tehtyä vain ja ainoastaan vessan maalaukset. Lopputulemana voisin todeta, ettei lomalle kannata suunnitella tuollaisia projekteja, kun ne jäävät kuitenkin tekemättä.

Tommy Rundgren
tommy.rundgren@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X