Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Esalainen

Jordanista Jari Litmaseen ja Iivo Niskaseen

Nautin erilaisten listojen laatimisesta. Erityisesti sellaisista, joissa rankataan urheilijoita tai joukkueita paremmuusjärjestykseen.

Eri lajien ja aikakausien urheilijoiden tai joukkueiden vertailu on vaikeaa. Jokaiselta löytyy oma mielipide kaikkien aikojen parhaasta.

Minun henkilökohtaisen listani kärkikymmenikössä ovat koripalloilija Michael Jordan, jalkapalloilijat Pele ja Diego Maradona, yleisurheilijat Sergei Bubka ja Carl Lewis, uimari Michael Phelps, nyrkkeilijä Muhammed Ali, jääkiekkoilija Wayne Gretzky, tennispelaaja Roger Federer ja ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalen.

Jokainen edellä mainituista urheilijoista on ollut jossain vaiheessa oman lajinsa paras. Jokainen heistä on saavuttanut mainetta ja mammonaa. Jokainen heistä on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.

Kautta aikojen parhaan suomalais- ja lahtelaisurheilijan titteli menee minun listauksissani samalle henkilölle. Olen kyllä lukenut Paavo Nurmesta, Matti Nykäsestä ja kumppaneista, mutta ikäiselleni kortteliliigapalloilijalle Reippaan kasvatti Jari Litmanen on selkeä valinta satavuotiaan Suomen kaikkien aikojen parhaaksi.

Lahtelaisurheilijoiden listalla Litmanen saa seuraa NHL:n ensimmäisestä suomalaisesta ykkösmaalivahdista Pasi Nurmisesta, kuningaskotka Janne Ahosesta, golffari Mikko Ilosesta ja kuntaliitoksen myötä kärkiviisikkoon kipuavasta F1-kuljettaja Valtteri Bottaksesta.

Jälleen tammikuussa jaettava vuoden urheilija -titteli mennee tällä kertaa Lahden MM-hiihdoissa kultaa juhlineelle Iivo Niskaselle. Kyseessä olisi Niskasen uran toinen vuoden urheilija -palkinto. Kalenterivuoden 2014 parhaan tittelin hän jakoi parisprintin olympiakultamitalistiparinsa Sami Jauhojärven kanssa.

Hiihtäjistä myös Krista Pärmäkoski tullee olemaan kärkikymmenikössä, kuten myös tennistaituri Henri Kontinen. Keihäänheittäjä Tero Pitkämäellä on mahdollisuus sotkea pakkaa Lontoon MM-kisoissa, mutta uran neljänteen vuoden urheilija -titteliin vaadittaisiin kovan saksalaiskaksikon nujertamista.

Myös allekirjoittaneen Lahti-listalle kohonneen Bottaksen mahdollinen F1-maailmanmestaruus olisi kovaa valuuttaa äänestyshetkellä.

Itse toivon salaa, että Petteri Koponen sekä Lauri Markkanen tähdittäisivät Suomen koripallomaajoukkueen mitaleille reilun kuukauden päästä käynnistyvissä EM-kotikisoissa ja olisivat sitä kautta mukana spekulaatioissa.

Kävi vuoden urheilija -äänestyksessä niin tai näin, lopputulos ei kaikkia miellytä.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi