Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Mervi
Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Esalainen

Sami hei, kokeile rintsikoita ja mieti mikä kiristää

Aamuohjelmassa Tyyliniekka-verkkolehden päätoimittaja Matti Airaksinen ja muotitoimittaja Sami Sykkö keskustelivat miesten tyylistä.

Puhuttaessa solmion ja taskuliinan käytöstä Sami Sykkö tokaisi, että ”ihanaa kun ei tarvitse aina olla solmiota, kun se niin ikävästi kiristää tästä kaulalta”, ja jatkoi, että ”siis kun te naiset tietäisitte, miten ikävää on joka päivä pukea jotain kiristävää”.

Laita vaan se solmio! Se on pienen pientä verrattuna siihen, miten paljon naisten pukeutuminen ”kiristää”.

Sami, laitapa jalkaan sukkahousut. Ne ovat ihmiskunnan kiva keksintö ja hirveästi helpotti naisten elämää, kun ei enää tarvinnut laittaa sukkia kiinni sukkanauhavyöhön. Eikä hameen alla vilkkunut paljasta kohtaa pyllyn ja reiden välissä.

Paitsi että sukkahousut ovat ihoa kutittava ja vyötäröön kaivautuva vaatekappale, joka tuntuu kuin olisi pukeutunut kortsuun. Sukkahousujen painajainen on se, että ne valuvat kävellessä, kaivautuvat mahapoimuun ja maksavat hirveästi, vain mennäkseen rikki ensimmäisellä käyttökerralla. Solmio kiristää? Voi hellanlettas.

Pue päälle rintsikat. Kuvittele, että olisi oikein reilunkokoiset rinnat. Kiristä rinnanaluseen tiukka kuminauha, joka on vähän liian lyhyt, jotta yläpuolella oleva rintamassa pysyy aloillaan. Ahda olemus kahteen kuppiin, joissa on metallikaari pitämässä kudosta aloillaan. Kiristä vielä olkaimet, jotta kudos nousee vähän ylemmäs ja pysyy aloillaan. Jos ne pääsevät kovin liikkumaan, se aiheuttaa suunnatonta kipua. Olkaimet painuvat ihoosi ja vuosikausien aikana muovaavat hartioihisi kuopat. Mitä, ei kai solmio kiristä?

Korkokengät eivät ainoastaan kiristä, ne sattuvat. Päivän lopuksi olet kuin merenneito, joka halkaisi pyrstönsä päästäkseen pussailemaan prinssin kanssa. ”Jokainen askel oli kuin veitsen viilto”, uhrausta kuvataan sadussa.

Korkokengät muovaavat vuosien aikana jalkateräsi ja kääntävät varpaasi väärään asentoon. Ne saavat selkäsi notkolle ja jumittavat reiden ojentajat. Kun isovarpaasi kääntyy kohti muita varpaita tarpeeksi kauan, päädyt leikkaus-pöydälle ja luusi murskataan, jotta varvas saadaan oikaistua. Kun makaat heräämössä ja puudutus lakkaa, toivot, että olisipa vain solmio, joka kiristäisi.

Onneksi et elä aikana, jolloin kylkiluusi katkotaan, jotta korsettiin ahdettu vyötärösi olisi kapeampi. Etkä syntynyt kiinalaiseksi naiseksi, jonka jalat sidottiin niin, että niistä jää lootuksenkukkaa muistuttava jälki.

Naisten pukeutumisen historia on täynnä kärsimystä ja kidutusta. Onneksi enää pitää kärsiä sellaisten helppojen asioiden kuin sukkahousujen ja rintsikoiden mitassa. Älä siis valita solmiosta.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X