Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Perttu
Kauppinen
@PerttuKauppinen perttu.kauppinen@ess.fi

Esalainen

Käenpoika Suurhallissa

Lahden palloilupiireissä on kihisty kiukusta, kun Lammilta ponnistava salibandyseura LaSB on käynyt kosiomatkalla Päijät-Hämeessä.

Tänä keväänä korkeimmalle sarjatasolle salibandyliigaan noussut LaSB haluaisi pelata tulevat kotipelinsä Lahden Suurhallissa. LaSB:n oma kotihalli on liian karu, eikä lupaa liigapelien pelaamiseen siellä ole herunut. Nyt lahtelaisjoukkueet, kuten Päijät-Hämeen Salibandyseura PHSB pelkäävät, että lammilaisten pelit veisivät paikallisilta salibandy- ja koripallojunioreilta harjoitusvuoroja Suurhallista. (ESS 16.4.)

Salibandy on harrastajamäärällä mitattuna valtavan suuri laji, mutta yleisöä pelit eivät ole niin kiinnostaneet. Viime kaudella pääsarjan yleisökeskiarvo oli runsaat 500 katsojaa, kun suurimman sisäpalloilulajin koripallon peleissä kävi keskimäärin noin 900 ihmistä. Jalkapallo ja suurimpana jääkiekko ovat sitten jo eri luokissa.

Pienessä kylässä pienikin laji voi nousta suureksi. Lammilla on syntynyt jo jonkinasteinen salibandyhuuma. Pääsarjatason palloilua kun kylällä ei aiemmin ole juuri nähty. Lammin Hakkalahalli onkin liigajoukkueelle liian pieni.  LaSB on pelannut jo aiemmin joitakin otteluita Lahdessa. Liigakarsintapelinsä se pelasi Hämeenlinnassa Elenia Areenalla.

Jos Lammin Salibandy pelaisi kotipelinsä Suurhallissa, se todennäköisesti onnistuisi houkuttelemaan paikalle kunnolla yleisöä kotipitäjästään. Matka ei ainakaan olisi pitkä, sillä Lammin Kirkonkylältä on Lahteen matkaa miltei takitilleen 40 kilometriä. Jotakuinkin Lahden ja Hämeenlinnan puolivälissä oleva Lammi on vuoden 2009 kuntaliitoksesta lähtien ollut osa Hämeenlinnaa.

Ylimmän sarjatason salibandy kiinnostaisi todennäköisesti myös lahtelaisia, vaikkei lämmintä suhdetta kotijoukkueeseen olisikaan ehtinyt syntyä.  Ja kukapa tietää, ehkä lahtelaiset kokisivat LaSB:n parin vuoden päästä todelliseksi kotijoukkueekseen. Iso osa LaSB:n pelaajistakin on ponnistanut Lahden seudun joukkueista.

Lammilaisseuralle nousu liigaan on upea suoritus ja hyväksi koko paikkakunnalle. Palloilujoukkueet ovat tärkeitä alueellisen identiteetin ja itsetunnon rakentajia. On sitä parempi, mitä useamman palloilulajin pääsarjaa kaupungissa pelataan. Siksi menetys oli suuri, kun viimekesäinen Namikan konkurssi vei Lahdelta ylimmän sarjatason koripallojoukkueen.

Miesten edustusjoukkue on vain yksi osa palloilua. Konsepti, jossa salibandyn junioritoiminta ja seuratyö jäisi Lammille ja liigajoukkue kävisi pelaamassa Lahdessa on erikoinen. Etenkin, kun se olisi pois lahtelaisilta junioreilta.

Lahden kaupungin toivoisi suhtautuvan karsaasti lammilaisten kosiskeluihin, jos ne eivät sisällä aitoa yhteistyötä lahtelaisseurojen kanssa.

Perttu Kauppinen
perttu.kauppinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi