Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Ristilän kausi osoitti Lahden uusvanhan suunnan

Sami Ristilän ilmoitus luopua pestistä FC Lahden peräsimessä tuli sekä seuralle että lahtelaiselle jalkapalloyleisölle yllätyksenä. Pistemäärällisesti Lahti saavutti tällä kaudella ilmeisesti vähintäänkin jonkinlaisen minimitavoitteen selviytymällä sarjakauden loppuun pelattavaan mini-cupiin. Myös yleisö on viihtynyt, tai ainakin käynyt, peleissä viime kautta enemmän. Yleinen oletus oli, että Ristilä on Kuhnurien päävalmentaja myös sopimuksensa jälkimmäisen kauden.

Ristilän aikakausi FC Lahdessa oli lyhyt, mutta sen voi nähdä jonkinlaisena vedenjakajana seuran historiassa. Hänen johdollaan FC Lahti palasi johonkin 2000-luvun alkupuolelle, rehellisen jätkäfutiksen aikaan. Tuolloin seura saattoi olla hyvinkin tyytyväinen sijoittuessaan pääsarjassa kahdeksanneksi, eikä kannattajien kannattanut paljon enempää toivoa. Se oli simppeliä aikaa, jolloin kannattajalle riitti ilonaiheeksi Jarkko Koskisen näkeminen lyhythihaisessa t-paidassa syksyisessä lumisateessa.

Viime vuosina paljon kritisoitu "tokepallo" vaihtui täksi kaudeksi huomattavasti rosoisempaan pelitapaan. Katsoja ei ole millään voinut ennustaa mitä Lahden pelistä on ollut odotettavissa. Välillä paketti on romahtanut kuin Neuvostoliitto ja sitten taas pian pisteet on väännetty vaikka väkisin.

FC Lahden visiitti Ykkösessä kaudella 2011 toimi seuralle tietynlaisena ponnahduslautana. Kausien 2012 - 2017 välisenä aikana Lahti jäi vain kerran viiden parhaan ulkopuolelle Veikkausliigassa.

Kohtalaisen hyvä ja jatkuvasti pisteiden valossa runsaasti ylisuorittanut Lahti ei kuitenkaan lopulta tuntunut olevan yleisön mieleen. Yleisö tuskastui tarkkaan pelaamiseen ja menestyksen kynnyksellä keikkuessa todellinen menestys tuntui olevan kuitenkin tuskallisen kaukana.

Tämän kauden melko hyvät yleisömäärät selittynevät osin kauden alla myydyillä hinta-ale -kausikorteilla. Tästä huolimatta saattoi olla nähtävissä, että lahtelainen jalkapalloyleisö tunsi olonsa kotoisammaksi Ristilän jätkäpallon parissa, kuin vuosiin aiemmin. Yleisömäärissä on toki nyt loppukaudesta ollut selvää laskua, mutta oli jo ennakkoon selvää että uusi sarjajärjestelmä syö katsojamääriä osalla paikkakunnista kauden lopussa.

Myös FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikarin vuolaista kiitoksista Ristilälle on havaittavissa, että seurassa hyväksytään tietyt realiteetit. Lahti voi perustellusti olla tyytyväinen Ristilän panokseen. Lahden pisteet ovat olleet jälleen kerran Veikkausliigan halvimpien joukossa, kun verrataan pistemääriä ja pelaajabudjetteja.

Kautta on vielä jäljellä ja on yhä mahdollista että Ristilästä tulee seuran kolmas valmentaja, joka luotsaa Kuhnurit Eurooppaan. Rehellisesti sanottuna Lahti ei kuitenkaan ole näyttänyt missään vaiheessa kautta siltä, että se voisi olla ensi kaudella valmis europeleihin. Ehkä olisikin parempi jatkaa uuden päävalmentajan kanssa lahtelaisromanttisella jätkäfutiksella ihan kotimaan kamaralla.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi