Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

FC Lahden tehottomuus huolestuttaa

FC Lahti tuli edellisen päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen aikana tunnetuksi tasapelialttiina joukkueena. Vähämaaliset tasurit määrittelivät joukkuetta lopulta jopa liiankin dominoivasti. Suuri osa lahtelaisesta jalkapalloväestä näki budjettiin nähden kelpo sarjasijoituksia ottaneen Token Lahden hajuttomana ja mauttomana. Joukkueelta kaivattiin räväkämpää tekemistä.

Veikkausliigan kautta 2019 on ehditty todistaa Lahdessa nyt 7 ottelun verran uuden päävalmentajan Sami Ristilän alaisuudessa. Tuloksena on voitto, tappio ja 5 tasapeliä. Vain kauden avausottelussa KuPSia vastaan Lahti onnistui tekemään enemmän kuin yhden maalin.

Kotiotteluissa on kuitenkin nähty myös sitä paljon kaivattua räväkkyyttä. Jokaisessa neljässä Kisapuistossa pelatussa ottelussa Lahti on noussut tappioasemasta tasoihin. Tasoitusmaalit ovat osuneet pelien loppuhetkille ja kotiyleisö on päässyt kotiin hyvällä fiiliksellä.

Kotipelien hurmosmaiset loput ovat kuitenkin osaltaan hämärtäneet ja vääristäneet totuutta FC Lahden pelillisestä tasosta. Jo harjoituskaudella Lahden maalit syntyivät pääsääntöisesti komeiden yksilösuoritusten ansiosta. Kriittisimmät katsojat olivat kuitenkin jo tuolloin huolissaan siitä, että joukkueen hyökkäyspelin yleisilme oli varsin hampaaton.

Toistaiseksi Ristilä ei ole onnistunut kehittämään joukkueen hyökkäyspeliä. Harjoituskaudelta tuttuja hienoja yksilösuorituksia on nähty, mutta selkeitä malleja esimerkiksi vastahyökkäyksiin lähdettäessä on vaikea havaita. Kuhnurit vaikuttavat lähinnä hämmentyneiltä vapaiden syöttölinjojen auetessa. Palloa viedään herkästi liian pieneen tilaan, tai sitten se lahjoitetaan vastustajalle. Juoksulinjojen ja syöttöjen ajoitukset eivät kohtaa. Maalipaikat loistavat poissaolollaan.

Ristilän kunniaksi on toki todettava se, että hän antaa pelaajille mahdollisuuden yksilösuorituksiin. Toke olisi todennäköisesti jo kieltänyt Josua kokeilemasta kaukaa, koska tilastojen mukaan kaukolaukaus on riski, joka voi johtaa pallon menetykseen ja vastustajan vastahyökkäysmaaliin.

Vaikka Lahdella on vasta yksi voitto, niin kaikki on luonnollisesti vielä auki. Sarjassa jossa ylivarovainen peli on trendi, ovat piste-erot pieniä. Lahti ei suinkaan ole ainut tasapeleihin taipuvainen joukkue Veikkausliigassa. Esimerkiksi VPS on onnistunut pelaamaan ensimmäisestä seitsemästä pelistä yhtä tappiota lukuunottamatta kaikki tasan.

Ratkaisevaa Lahden kauden sujumisen osalta onkin, onnistuuko Ristilä ja muu valmennustiimi viemään joukkueen peliä eteenpäin. Olisi hämmästyttävää, jos viime kaudesta paljolti muuttunut joukkue olisi ehtinyt hitsautua saumattomasti yhteen harjoituskauden aikana.

Nyt kun Veikkausliigassa pelataan ylä- ja alaloppusarjat, niin peli olisi kuitenkin saatava kiireesti uomiinsa. Muutoin kaudesta muodostuu helposti pannukakku, jolla on myös merkittäviä taloudellisia vaikutuksia. Veikkausliigan pelejä on kallista järjestää tyhjille katsomoille.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi