Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Peli vei mukanaan miehen J. Karjalaisen laulusta

- Täällä on aika, eh, miten sen nyt sanoisi... seesteinen tunnelma.

- Joo siitä mä tykkään tässä suomifutiksessa. Saa keskittyä rauhassa peliin.

Kaverini naurahti hieman epäuskoisena, mutta myönsi että onhan se toisaalta näinkin. Sama kaveri oli jäänyt kämpille Gran Canarialla, kun me muu kaveriporukka olimme suunnanneet Las Palmas-Valencia -otteluun. Syy oli muka se, että kaverilla oli vähän huono olo. Todellisuudessa hän ikävöi tuoretta rakkauttaan.

Me neljä cowboyta ratsastimme sitten keskenämme otteluun ja todistimme kuinka Las Palmas otti hurmiollisen selkävoiton kovassa vireessä olleesta vierailija Valenciasta. Osuimme täten kotijoukkueen tuon kauden parhaaseen peliin. Muistan kuitenkin ajatelleeni tuolloin, että mieluummin olisin Kisapuistossa ja Lahen pelissä.

Reilu vuosi Kanarian reissun jälkeen sain houkuteltua tuon J. Karjalaisen laulusta peräisin olevan kaverini katsomaan jalkapalloa Kisapuistoon. Hän istahti katsomaan kotimaista pääsarjafutista ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Ja kuten kaikilla hyvin harvoin suomifutista katsovilla henkilöillä, myös hänellä oli paljon mielipiteitä siitä. Eräs hänen havainnoistaan oli, että tapahtuma oli hyvin erilainen kuin Mestarien liigan ottelu. Myönsin havainnoin paikkansa pitäväksi.

Totesin kuitekin, että vaikka koko tapahtuma on jossain kattava show ja elämys, niin peli osaa kyllä viedä mennessään sen, joka siihen malttaa uppoutua. Tätä tapahtuu sarjatasosta ja pelin tasosta riippumatta. Tapahtumat määrittävät lopulta enemmän kuin yleinen fiilis.

Pian tämän sanottuani iski vierailija KuPS ensimmäisen maalin. Sitten toisen. Ja vielä ennen puoliaikaa kolmannen. Totesin että jospa siirtyisimme oluen äärelle, jotta tapahtumasta saisi tällä erää edes jotain hyvää irti.

Sitähän päästiin oikein istumaan oluen kanssa! En ollut aiemmin käynyt Kisapuiston anniskelupuolella, enkä ollut tietoinen tällaisesta käytännöstä. Olimme erittäin epäuskoisia tilanteesta ja parkkeerattuamme katsomoon odotin pitkän tovin, että joku tulee vielä häätämään meidät pois. Vuonna 2019 oluen ystävilläkin on ihmisarvo.

Niinhän sitä sanotaan, että ilman viinaakin voi olla hauskaa, mutta niin vain sillä tuntuu aina olevan maaginen vaikutus. Niin myös tällä kertaa. Toisella puoliajalla nähdään jotain ikimuistoista. Ja näin jälkikäteen ajateltuna puheeni pelin kyvystä viedä mennessään toimi kuin ennustuksena.

Kesken KuPSin ottelun parhaan pallonhallintajakson FC Lahti iskee tasoituksen aivan puskista. Pieni herpaantuminen puolustuslinjan syöttörallissa ja Matti Klinga haukkana paikalla. 1-3.

Heti perään toinen! 2-3. Tässä vaiheessa kaverini hakkaa jo käsiään villisti yhteen ja puhuu kovalla volyymillä, ääni innosta puhkuen. Jos joltain vieressämme istuvalta oltaisiin kysytty, onko FC Lahti tälle miehelle tärkeä, niin hän olisi mitä luultavammin sanonut, että siltä tuo näyttää.

- Ois aivan simpuran (hän ei sanonut simpuran) kova juttu, jos ne tekee vielä yhden!

Tätä mieltä oli kaverini ja niinhän siinä kävi. Ottelun loppuun kaunis kierteinen vapaapotuku Josulta ja peli 3-3. Nyt noustiin jo seisomaan ja huutamaan sydämen kyllyydestä.

- No kannattiko tulla mukaan ja ostaa pääsylippu? Kysyin ottelun jälkeen.

- Kyllä. Kyllä kannatti.

Niin varmasti kannattikin tällä kertaa. Onpahan ollut paljon pelejä, jolloin olen miettinyt että ei olisi kannattanut lähteä. Mutta loppujen lopuksi todella iso osa elämäni parhaista muistoista sijoittuu jalkapallokatsomoon. Tämä meni sinne muiden joukkoon.

Jaa kuinka saan kaverin uudestaan mukaan peliin? Pyytämällä. Suosittelen samaa kaikille suomalaisen jalkapallon ystäville. Ottakaa kaveri mukaan katsomoon. Varsinkin sellainen jota ette uskoisi siellä näkevänne. Siitä voi syntyä antoisa kokemus.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi