Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

FC Lahti munasi: väärä aika Ristilälle

Mitä ihmettä FC Lahti? Tämä kysymys hyppäsi spontaanisti mieleeni, kun katselin seuran tiedotustilaisuutta, jossa seura tiedotti uudesta päävalmentajasta. Uusi päävalmentaja on sama mies joka hoiti tuota virkaa sunnuntaina, kun FC Lahti kävi ottamassa IFK Mariehamnilta kuokkaan lukemin 3-0.

Muutoksen perään läpi kauden huutanut lahtelainen jalkapalloyleisö saattoi kokea tulleensa petetyksi. FC Lahden penkin päässä nähdään ensi kaudella kaikesta huolimatta vanha tuttu. Sami Ristilä ei tuonut apuvalmentajana tuloksista päätellen seuraan mitään lisäarvoa. Miksi hänet palkitaan nyt päävalmentajan pestillä?

Ristilän rooli toki muuttuu nyt huimasti. Päävalmentajana hän pääsee valitsemaan ensi kauden miehistön ja päättämään isoista pelillisistä linjauksista. Yleisölle muutos näyttää kuitenkin nyt juuri siltä mitä se on. Uusi mies nousee vanhasta valmennusryhmästä, eli siitä joukosta jonka vastuulle tämän kauden peliesitykset voidaan lukea.

Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että apuvalmentaja nostetaan päävalmentajaksi edellisen paikalle. Ristilän kohtalo näytti oikeastaan olleen tähtiin kirjoitettu jo vuosi sitten, kun miehen pesti Kuhnureihin julkistettiin. Nyt toteutunutta ennakoi tuolloin muun muassa Vaihtopenkki-blogi (Kausi 2018: kahden miehen show 5.11.2017) .

Jalkapallossa asiat kuitenkin muuttuvat nopeasti. Jos viikko sitten olisi pitänyt veikata FC Lahden uusi päävalmentaja, niin en olisi veikannut Ristilää. Oleellisin teema päävalmentajan vaihdossa tuntui olevan FC Lahden halu voittaa katsomosta kadonnut yleisö jälleen puolelleen. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi Ristilä ei missään nimessä ole kovin ilmeinen ratkaisu.

Normaalisti yleisöä ei ehkä tarvitsekaan voittaa puolelleen enää lokakuussa. Lahtelainen jalkapallo elää kuitenkin harvinaisen kriittistä aikaa juuri nyt. Kisapuiston tulevaisuudesta on määrä päättää marraskuussa ja tuon päätöksen myötä pöytään nuijitaan lahtelaisen jalkapalloilun tulevaisuus, hyvässä tai pahassa.

FC Lahden kausi 2018 ei ole ollut parasta mahdollista markkinointia Kisapuisto-hankkeen hyväksi. Mielenkiintoinen uusi nimi seuran päävalmentajaksi olisi saattanut paikata tämän kauden imagollisia tappioita, jotka eittämättä painavat vaakakupissa asiasta päätettäessä.

Otti FC Lahti sentään imagollisen torjuntavoiton uuden kakkosvalmentajan muodossa. Lahtelaisen jalkapalloväen arvostama ex-voimakuhnuri Pekka Lagerblom valjastaa jatkossa luontaisen johtajan karismansa ja vankan jalkapallotietämyksensä FC Lahden hyväksi Ristilän apuvalmentajana. Toivottavasti hän onnistuu siinä pestissä paremmin kuin Ristilä itse onnistui.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi