Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Toke lähtee, palaako yleisö?

Veikkauliigan kausi 2018 lähestyy loppuaan, mutta Lahdessa keskitytään jo seuraavaan kauteen. Eikä ihme. FC Lahti hakee uutta päävalmentajaa ja se antaa seuralle mahdollisuuden kääntää suuren yleisön katseet tämän kauden täydestä pannukakusta parempiin mielikuviin. Parempia mielikuvia todella kaivataan, jotta katsomosta kauden aikana kadonnut yleisö saadaan jälleen takaisin katsomaan Kuhnurien otteluita.

Joukkueen pelillisiä esityksiä voi pitää suurimpana yksittäisenä tekijänä tämän kauden yleisökadolle. Toni Korkeakunnas valmensi Mustia Kuhnureita varsin hyvin neljän kauden ajan, mutta viides oli kaikesta päätellen liikaa.

Sen sijaan että päävalmentaja olisi ratkaissut joukkueen pelilliset ongelmat, hän käytännössä pesi kätensä niiden osalta. Tämän kuvan olen saanut, kun Toke on toistuvasti pelien jälkeen vierittänyt syyn maalittomuudesta pelaajille. Pelaajat eivät ole kuulemma onnistuneet viimeistelemään niistä lukuisista huippupaikoista, jotka ovat olleet olemassa vain päävalmentajan omassa rinnakkaistodellisuudessa.

Kun valmentaja syylistyy helppojen tekosyiden etsimiseen ratkaisujen löytämisen sijaan, on se selvä merkki leipiintymisestä tai väsymisestä. Joskus ehkä molemmista. Eikä mikään ihme, jos näin on päässyt käymään Token kohdalla. Onhan tarkan markan FC Lahti valmentajalle pidemmän päälle melko kuormittava ja haastava työpaikka.

Suuren yleisön tuen saamiseksi pitäisi rajallisten resurssien lisäksi myös menestyä. Ja peruste tuolle menestyksen tarpeelle on lähinnä se, että kaupungissa on kuulemma menestyksen perinteet. Pelin tulisi hivellä silmiä ja siinä samassa olisi monen mieleen, kun joukkue koostuisi lähinnä oman kylän pojista. Sitten on toki vielä ne, joiden mielestä näiden poikien selässä pitäisi lukea yksinkertaisesti lausuttavia nimiä kuten Nieminen, Väinämöinen tai Suur-Suomi. Ei ole helppoa miellyttää kaikkia.

Totuus on se, että Toni Korkeakunnas on ollut hyvin FC Lahden näköinen valmentaja. Seurajohto ei ole peitellyt tyytyväisyyttään Token työhön. Ja miksi olisi, kun kerran seuran tavoitteet ovat kausi toisensa jälkeen tulleet täytetyiksi. Kaikesta päätellen seura luopuu suosikistaan nyt pitkin hampain, yleisön painostamana. Jos seuran johto olisi itse todella tyytymätön päävalmentajansa kuluneeseen kauteen, niin loppukauden olisi Token sijaan vetänyt apuvalmentaja Sami Ristilä.

Tuoko uusi päävalmentaja mukanaan sellaista muutosta, jota lahtelainen jalkapalloväki on toivonut tapahtuvaksi? Luultavasti ei. Seura etsinee ainakin tietyiltä osin uutta Tokea menetetyn tilalle. Sen tähden seuran kannattaa pohtia valmentajan vaihtamisen lisäksi myös muita keinoja yleisön saamiseksi mukaan ensi kauden otteluihin. Onko esimerkiksi otteluiden markkinoinnissa onnistuttu tällä kaudella edes melko tyydyttävällä tavalla?

Tämän kauden kahteen viimeiseen kotiotteluun FC Lahti myy ottelulippuja Kisapuiston "aurinkokatsomoon" alennettuun 10 euron hintaan. Kenties lippujen hintoja on syytä miettiä myös ensi kaudeksi. Tämän kauden jälkeen on ainakin vaikea perustella lippujen hinnaksi aikuiselle kaikkiin katsomonosiin 20 euroa lippuluukulta.

Kuten mainiot FC Lahden Kannattajat huutavat, silloin tällöin kun huutavat: Töitä Lahti, töitä!

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi