Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Arvostan kaikkia, jotka jaksavat tahkota alasarjafutista

Viininpunaisen joukkueen pelaajat lampsivat kentälle yksi kerrallaan. Ilta-auringon laskiessa pelaajien varjot ovat pitkiä. Yhtä pitkiä, kuin taakse jäänyt päivä on ehkä monelle pelaajista ollut. Pian koittaa kuitenkin päivän henkireikänä toiminut kohokohta, paikallisen vitosdivarin kärkikamppailu.

Myös valkoinen joukkue on paikalla. Kaunis kesän viimeinen perjantai-ilta on päätetty uhrata jalkapallon pelaamiselle. Jonkun parisuhdetta tämä päätös on saattanut koetella, kun olisi kuulemma ollut muutakin menoa. Kotoa lähtiessä on kuitenkin tokaistu ovelta vielä viimeiset painavat sanat: "Rakkaudesta lajiin."

Paikalla Tampereen Rantaperkiön kentän tuntumassa ottelua FC Melody - Ylöjärven Ilves on seuraamassa myös eräs jalkapallosta vastausta elämän tarkoitukseen hakeva jalkapalloblogisti. Ilmassa on pienen paikallisen hikisen väännön tuntua.

Ottelu alkaa lupaavasti. Peli näyttää melko hyvältä. Pallo tekee työn ja miehet liikkuvat. Pelaajistolla vaikuttaa olevan vahva jalkapallotausta ja pelissä on järkeä. Kukaan ei lähde roiskimaan palloa summamutikassa. Kokeneen jalkapallokatsojan silmiin vaikuttaa kuitenkin heti alusta lähtien, että valkoisissa pelaava FC Melody pitää lankoja käsissään. 

Sarjajohtaja Ylöjärven Ilves on yllättäen hieman purjeessa. Liekö pelaajilla sittenkin hieman liian pitkä päivä takanaan?

Valkoinen joukkue iskeekin tyylikkään maalin jo ennen kuin 10 minuuttia on ehtinyt tulla täyteen. Heti perään tulee toinen. Viininpunaisten leuat painuvat asteen tai pari kohti rintaa. Kroppa on täten sellaisessa asennossa, jossa selkäranka katkeaa yllättävän helposti.

Pian tuo kohtalokas napsahdus kuuluukin. Maalivahti haparoi kerta toisensa jälkeen ja jokainen valkoisten hyökkäys johtaa vähintäänkin vaaralliseen maalipaikkaan. Verkko heiluu toistuvasti ja puoliajalla poikkeuksellisesti johdossa olevan joukkueen pelaajat pohtivat kotiin lähtemistä.

Kokeneet pelimiehet eivät nauti teurastamisesta ja kauniin lajin tahraamisesta. Joku toivoo ottelun erotuomarin paketoivan homman. Joukkueenjohtajan älykäs olutveto ottelun lopullisesta maalimäärästä saa kuitenkin pelaajiston jatkamaan ottelua hyvin motivoituneena.

Viininpunainen Ylöjärven Ilves on fyysisesti paikalla, kun tuomari viheltää ottelun toisen puoliajan käyntiin. Henkisesti miehet ovat kuitenkin jo pubissa, jossa taustalla utuisena soi Rauli Badding Somerjoen Laivat.

Ottelun lopputulos 23-1 kuvastaa pelitapahtumia. Liekö koskaan Palloliiton sarjoissa sarjajohtaja hävinnyt otteluaan vastaavin lukemin? Moiset lukemat lienevät ylipäätään suomalaisten alasarjojen ennätystasoa. Sainpahan todistaa sattumalta historiaa.

Pimeän jo laskeuduttua viininpunaiset pääsevät vihdoin kotiin. Joku ylöjärveläisistä kohtaa hukatun perjantai-illan johdosta kotiin hieman käärmeissään jääneen puolison.

- Miten meni? sohvalla TV:stä Sinkkuillallista katsova vaimo kysyy.
- Pelattiin 90 minuuttia.
- Teitkö maalin?
- Menen suihkuun.

Jalkapallo on kovaa touhua. En aina osaa arvostaa kolme kertaa Valioliigan voittanutta Jose Mourinhoa, mutta arvostan kaikkia, jotka jaksavat tahkota alasarjafutista.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi