Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Hazard, Kane ja Neymar muuttivat kirjahyllyyni

Missä asuivat Romario, Roberto Baggio ja Taffarel? He asuivat Mukkulan Pussikatu 2:n H-rapussa sijainneessa asunnossa, Airon perheen kirjahyllyn vasemmassa alareunassa, siinä Freud Marx Engels & Jungin viinyylin naapurissa. Sieltä minä tapasin heidät hakea.

En ole koskaan ollut varsinainen keräilijäluonne, vaikka erinäistä keräilyä on tullut harrastettua loppujen lopuksi paljonkin, pullonkorkeista ja kivistä lähtien. Jalkapallokortit olivat kuitenkin yksi mieleenpainuvimmista keräilyn kohteista. Silti olin nuo kortit jo oikeastaa unohtanut.
 

Kunnes tässä taannoin loin silmäyksen Citymarketin nurkkaan rakennettuun korttipisteeseen. Olin hieman huvittunut tutkiessani valtavia, viimeisen päälle koristeltuja ja kirjailtuja korttilaatikoita. Lapsena haettiin yksittäinen korttipakka kiskalta. Nyt ilmeisesti roudataan megaboksi supermarketista. Niin se maailma, elämä ja jalkapallo muuttuvat reilussa parissa kymmenessä vuodessa.

Huomasin kuitenkin kiinnittäväni huomiotani tuohon korttipisteeseen aina siitä ohi kulkiessani ja marketissa asioidessani. Ajattelin yhä enemmän sitä kirjahyllyssämme ollutta korttialbumia jossa asuivat Romario, Baggio ja Taffarel. Mietin kuinka tarunhohtoisia ja kiehtovia nuo hahmot olivat pienelle pojalle, joka potki palloa metalliverkkoiseen jääkiekkomaaliin kotipihan hiekka-alueella ja kuvitteli olevansa yksi heistä.

Aloin ajatella omia tyttäriäni. Nämä ovat heidän elämänsä ensimmäiset MM-kisat. Airojen perheessä kyseisellä tapahtumalla on tupannut olemaan kohtalaisen suuri merkitys elämän aikajanalla. Olisihan se mukavaa, jos sellaisesta tapahtumasta jäisi joku pysyvä ja konkreettinen muisto...
 

Kun mies alkaa päässään yhdistelemään palasia ja onnistuu muodostamaan niistä kokonaisuuden, hän toimii. Siispä astelin markettiin ja ostin korttikansion sisältäneen keräilijän aloituspakkauksen ja lisäksi megapakkauksen kortteja.

Täytyy myöntää, että ilmassa oli voimakasta nostalgian tuntua, kun asettelin Hazardin, Kanen ja Neymarin kansioon. Pohdin että seuraavan muutaman viikon aikana näiden pelaajien ympärille syntyy tarinoita, joita voin vuosien päästä muistella ja kertoa, kun tyttärieni kanssa selailemme kansiota. Siihen päivään saakka he asuvat kirjahyllyssäni ja odottavat: Hazard, Kane ja Neymar.

Tulikin tässä mieleeni, että täytyykin kaivaa isän kanssa Romario, Baggio ja Taffarel esiin, kun seuraavan kerran vierailen vanhempieni luona.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi