Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Veikkausliiga: Miksi 2X14 ei kelpaa!?

Veikkausliigan kulisseissa on herätty tunnustamaan tosiasiat, mikäli MTV:n Tulosruudun saamia tietoja on uskominen. MTV julkaisi aiemmin tänään uutisen, jonka mukaan liigaseurat neuvottelevat Veikkausliigan sarjajärjestelmästä.

Syynä muutoshaluun on nykyisen sarjajärjestelmän aiheuttama liian tiivis ottelutahti, joka aiheuttaa pelaajille loukkaantumisriskin ja alentaa pelitempoa. Tämä kompastuskivi nimetiin usealta asiantuntijataholta, kun vuonna 2011 käyttöön otetusta 12 joukkueen kolminkertaisesta sarjasta alettiin puhua.

Kompastuskivi osattiin nimetä, koska vastaavaa oltiin suomifutiksessa kokeiltu jo pari kertaa aiemmin, ja näillä kerroilla on kompastuttu samaan kiveen. Nyt se vietäneen suomalaisen jalkapallon kompastuskivivarastoon, josta se voidaan sitten taas joskus hakea.

Uusi kompastuskivi

Nyt tuosta varastosta on haettu eräs toinen käytetty kompastuskivi. MTV:n mukaan kulisseissa harkitaan korvaavaksi sarjajärjestelmäksi 12 joukkueen kaksinkertaista sarjaa, jossa pelattaisiin loppukaudesta 6 joukkueen ylä- ja alaloppusarja.

Kyseistä sarjajärjestelmää on kokeiltu 1980-luvun alussa ja vuosina 1993, 1999 ja 2002. Ongelmaksi on todettu aina, että alaloppusarja ei kiinnosta ketään. Tahdotaanko se todella todeta jälleen?

Toiseksi vaihtoehdoksi on ehdotettu 10 joukkueen kolminkertaista sarjaa. Tuolloin otteluita pelattaisiin 27, eli joukkueilla olisi 13 tai 14 kotiottelua. Nykyistä sarjajärjestelmää edeltäneessä 14 joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa oli jokaisella joukkueella 13 kotiottelua. Se oli tuolloin Veikkausliigan seuroille liian vähän.

Suurin osa suomalaisista toivoo Veikkausliigaan kaksinkertaista sarjaa. Mikäli tilanne on nyt muuttunut niin, ettei 13 kotiottelua ole liigaseurojen mielestä liian vähän, niin olisiko mahdottomuus palata 14 joukkueen kaksinkertaiseen sarjaan? Miksi tämä vaihtoehto ei kelpaa Veikkausliigan seuroille?

10 joukkueen eliittisarja

10 joukkuetta pääsarjassa tuntuu aika raa'alta peliltä. Se todennäköisesti kuoppaisi muun muassa Stadin derbyn. Kotimaisen urheilun huipputapahtumaksi noussutta futisjuhlaa ei nähdä tänä vuonna ja HIFK:n nousua takaisin 12 joukkueen pääsarjaan voidaan pitää kovana haasteena. 10 joukkueen sarjaan kipuaminen olisi huomattavasti vaikeampaa.

Eliittisarjassa olisi toki hyvätasoisia kamppailuja. Mutta kuinka moni nimeää Veikkausliigan hyvän tason yhdeksi syyksi pelitapahtumissa käymiseen? Peruskatsojalle on tärkeää, ettei peli mene seisoskeluksi ja ottelutapahtumat ovat mielenkiintoisia. Varsinaista eliittifutista etsivät löytävät kuitenkin tarjontansa jostain ihan muualta kuin harvoille ja valituille rakennetusta Veikkausliigasta.

Niin ja vielä tuosta 10 joukkueen pääsarjasta. Sitä kokeiltiin vuosina 1996-1998 ja joukkuemäärä todettiin tuolloin liian vähäksi. Mutta on toki turvallista kompastella tuttuihin kiviin.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi