Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Palloliiton puheenjohtaja ei voi omistaa liigaseuraa

Voisitko kuvitella, että Chelsean omistaja, miljardööri Roman Abramovich valittaisiin Englannin jalkapalloliiton puheenjohtajaksi? Minusta se olisi täysin mahdollista Orwell-henkisessä dystopiassa. Ja jos joku tällaisen tarinan ooppiumhuuruissaan kirjoittaisi, lukisin sen mielelläni.

En sitten tiedä miten siihen tosiasiaan tulisi suhtautua, että Suomen Palloliiton uusi puheenjohtaja Ari Lahti omistaa veikkausliigaseuran. Tietyllä tapaa tuollainen Orwellin dystopia on paljon helpompi käsittää kuin suomalainen yhteiskunta. Ainakin se on johdonmukaisempi maailma.

Näen useita eturistiriitoja siinä, että Palloliiton uusi puheenjohtaja Ari Lahti on Kuopion Palloseuran pääomistaja. Onhan Palloliitto valtuutettu muun muassa jakamaan liigalisenssit seuroille ja hoitamaan kurinpidolliset toimet. Löytyypä Suomen jalkapallohistoriasta sellaisiakin tapauksia, joissa Palloliitto on päättänyt mahdollisista pistemenetyksistä ja uusintaotteluista.

Voihan puheenjohtaja toki jäävätä itsensä Veikkausliigaa koskevissa asioissa. Eikä Palloliiton puheenjohtaja varsinaisesti osallistukaan liiton kurinpidolliseen toimintaan tai lisenssipäätöksiin. Kyse onkin enemmän siitä, voiko suomalainen jalkapallokansa luottaa siihen ettei Ari Lahti vie omaa lehmäänsä ojaan, mikäli sellainen sattuu lähistölle muodostumaan?

Palloliiton uusi puheenjohtaja varmasti toivoo, ettei sellaista tilannetta pääse hänen puheenjohtajakaudellaan syntymään, jolloin hänen jääviytensä voidaan kyseenalaistaa. Julkiset esteellisyyspuinnit ovat harvoin kohdehenkilön kannalta miellyttäviä tilanteita. Tämän tietänee esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä jalkapallovalmentaja Shefki Kuqi miettii Ari Lahden nimityksestä Palloliiton puheenjohtajaksi. "Kosovon härkä" joutui aikanaan luopumaan työpaikastaan ulkomaisen vedenlyöntiyrityksen mainoskasvona, kun hän siirtyi valmentamaan Veikkausliigaan. Tähän faktaan peilaten hän saattaisi olla hieman näreissään siitä, että suomalaisen jalkapallon ykkösvirkaan voi porskutella kotimainen futisjengi povitaskussa.

Ari Lahti vaikuttaa monin tavoin varsin pätevältä mieheltä Palloliiton puheenjohtajaksi. Suomalaisen jalkapallon uskottavuuden kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että hän jättäytyisi Kuopion Palloseuran mesenaatin toimesta tyystin. Muutoin pidän valintaa farssina.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi