Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Lahdella on resepti menestykseen

Voutilainen. Tuo nimi tuo herättää lahtelaisen jalkapallon kannattajassa kunnioitusta ja nostalgista haikeutta. Nimi vilahtelee keskusteluissa, kun viettää saunailtaa vanhojen kyykkätakkien kanssa. Silloin ajat jotka eivät koskaan palaa heräävät hetkeksi henkiin. Kiukaan sihistessä aurataan jälleen lunta ja haastetaan Steuaa Helsingin Olympiastadionilla.

Keijo "Velho" Voutilainen jätti melkoisen perinnön lahtelaisille futisniiloille. Suomen mestaruuksia, cup-voittoja ja ennen kaikkea tarinoita. Jo pelkässä nimessä on voimaa. Toivottavasti sitä kantaa asiaan kuuluvalla arvolla nuori Paavo, joka pari vuotta sitten vaihtoi Imatrankosken Vesijärven rantaan.

Paavo Voutilainen on yksi niistä nuorista lupauksista, jotka ovat Toni Korkeakunnaksen valmennusjakson aikana tulleet muualta Suomesta FC Lahden rinkiin. Token kattava verkosto ja hyvä maine pelaajien kehittäjänä on tuonut Lahteen mielenkiintoisen katttauksen suomalaisia huippulahjakkuuksia.

Santeri Hostikka saapui Järvenpäästä, Fareed Sadat Espoosta ja Oskari Kekkonen Kotkasta. FC Interille kauden jälkeen menetetty Mikko Kuningas tuli Lahteen alaikäisenä Lappeenrannasta.

Mistään tusinalahjakkuuksista ei pelaajien kohdalla ole kyse. Toke ei ole hankkinut Lahteen kiintiölupauksia hakuammunnalla, vaan muualta on tuotu rinkiä vahvistavaa laatua. Tästä parhaana osoituksena lienee menneen kauden avainpelaajiin kuulunut taiteilija Hostikka.

Hostikan hypetyksen keskellä on syytä huomata, että hän on osa kokonaisuutta, joka voi taata Lahdelle hyvän tulevaisuuden ja menestyksen. Viime viikolla ensi kauden jatkosta sopinut Voutilainen, kauden dramaattisen euromaalin syöttänyt Sadat ja kenties Kuninkaan paikan kentän vakikasvona ensi kaudella ottava Kekkonen käyttivät kaikki mennen kauden näytönpaikat edukseen.

Erityisesti nostaisin tästä vähemmälle huomiolle jääneestä kolmikosta esiin Voutilaisen, enkä pelkästään nimen vuoksi. Kauden lopussa täysiä minuutteja pelannut toppari oli harvinaisen kypsän ja varman oloinen vasta 18-vuotiaaksi nuorukaiseksi.

Olihan joukkueella kuitenkin melkoisen kovat paineet ja kenttätasapaino kateissa juuri tuon loppukauden ajan. Tuon paineen puristuksessa kokeneetkin konkarit tuntuivat hermoilevan oikein huolella. Voutilainen ei kuitenkaan virheisiin juuri sortunut. Liekö hänkin sellainen velho?

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi