Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Hukkaako FC Lahti vuosisadan sauman?

Hirveältä näyttää. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme voittanut FC Lahti on sössimässä jo varmalta näyttänyttä europaikkaa. Se nähdäänkö mastokaupungissa europelejä ensi kaudella vai ei, on edelleen lahtelaisten omissa käsissä. Joukkueen ei tarvitse kuin voittaa kauden kaksi viimeistä peliään, jotta eurokentille oikeuttava neljäs sija saavutetaan. Joukkueen taivalta seuranneet tietävät kuitenkin, että se on paljon helpommin sanottu kuin tehty.

Lahti on jäätynyt koleassa syksyssä lähes hypotermian porteille. Joukkueen otteista on puuttunut terävyys, yllätyksellisyys, päättäväisyys ja ääni. Katsomossa on ihmetelty, kuka joukkoa johtaa ja näyttää voittamisen esimerkkiä. Kapteeni Mikko Hauhia on lähinnä vältellyt keltaisen kortin ottamista ja sitä seuraavaa pelikieltoa. Johtohahmon puuttuessa kentältä, on Lahti syyllistynyt pelaamaan varovaista virkamiesfutista kauden ratkaisevilla hetkillä.

Osasyy Kuhnurien varovaiseen loppukauteen on toki ollut maalivahti Aleksander Vasjutinin loukkaantumisesta johtunut poissaolo. On vaikea nähdä joukkueen pelaavan rohkeasti, jos mieheen maalitolppien välissä ei luoteta. 

Epävarma Miikka Mujunen vaihtui kardinaalimunausten sävyttämän Ilves-ottelun jälkeen Santeri Pakkaseen. Pakkasen suurin ongelma tuntuu kuitenkin olevan avausten saaminen omille, tai edes kentän rajojen sisäpuolelle. Vasjutin kun puolestaan oli osoittanut olevansa kenties koko sarjan paras avaaja.

Mujusen ja Pakkasen puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että he ovat pelanneet kuten Veikkausliigan pienen budjetin joukkueen varamaalivahdilta sopiikin odottaa. Varamaalivahdit harvemmin voittavat otteluita tai mitaleita joukkueelleen. Näissä tilanteissa muilta on odotettava vastuunkantoa. Maalivahtiongelma tuskin on asia, jolla yhdenkään joukkueen hyökkääjät tahtovat selittää loppukauden sulamisen.

Kuhnureilla on vielä kahden ottelun verran aikaa todistaa, että se ansaitsee tältä kaudelta europaikan. Virkamiesfutiksella se tuskin onnistuu. Joukkueelta kaivattaisiin jotain yllättävää. Sellaista joka toisi Lahden pelaamiseen vielä yhden uuden ulottuvuuden ja auttaisi joukkueen irti pelillisestä suosta.

Saattaisiko tuo jokin olla esimerkiksi koko kauden alhaalta peliä rakennelleen Hendrik Helmken nostaminen ylös vapaaseen rooliin? Kauden mittaan yhä onnettomammalta näyttänyt saksalainen ex-tähti saattaisi syttyä uudelleen ja siivittää joukkueen Eurooppaan.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi