Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Skopjen puoskari rankaisee vastustajia ja opettaa elämästä

Mikä mies on Marko Simonovski, Skopjen puoskari? Luulen että tuosta FC Lahden honkkelista hyökkääjästä löytyy jonkinlainen viittaus Nostradamuksen ennustuksissa. On myös täysin mahdollista, että jonain päivänä mayojen pyramideista löytyy kaiverrus, jossa mies puskee pallon vastustamattomasti vastustajan verkkoon. Lähes niin mystinen mies on tuo viheriöiden yksinäinen höpisijä.

Jos Simonovski olisi lääkäri, niin hän ei osaisi todeta korvatulehdusta, mutta kykenisi suorittamaan sydämen ohitusleikkauksen. Hän on mies, jolle sisäsyrjäsyöttö saattaa olla yhtä ylitsepääsemätön suoritus kuin suomalaiselle miehelle virheen myöntäminen on. Tästä huolimatta hän on mättänyt jo kaksitoista maalia tämän kauden Veikkausliigassa.

Makedonian mies on hämmentävä pelaaja ja juuri sen takia omiaan hämmentämään vastustajan puolustusta. Viime maananatain ottelu Interiä vastaan oli oiva osoitus siitä, kuinka vastustajat aliarvioivat Simonovskin. Ja mitä siitä seuraa.

Skopjen puoskari jätettiin neljästi täysin vapaaksi maalin edustalla. Jokaisesta tilanteesta syntyi maali. Onhan Makedonialaisen liike maalin tuntumassa toki Veikkausliigaan ensiluokkaista. On kuitenkin hyvin harvinaista, että pelaaja päästetään nikkaamaan palloa kulmapotkusta ilman pienintäkään kontaktia puolustajaan. Veikkausliigan Klose ei tämän kaltaisista tilanteista epäonnistu.

Pidän jalkapallosta ja sen yllätyksellisyydestä. Nautin suuresti siitä, kun saan todeta arvioineeni jonkun pelaajan tason täysin väärin. Harvoin olen kuitenkaan mennyt niin pahasti metsään kuin Simonovskin kohdalla. Voin myöntää etten olisi ensimmäisen viiden pelin perusteella ikimaailmassa uskonut, että tämä mies pääsee edes lähelle kymmentä maalia tämän kauden aikana. En siitä huolimatta, että verkko heilui heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

Mutta niinhän se menee elämässäkin. Kaikki ei ole aina sitä miltä alkuun saattaa näyttää ja tuntua. Juuri se tekee elämästä mielenkiintoista ja odottamatonta. Skopjen puoskari on opettanut minulle paljon. Kenties juuri näitä elämänviisauksia hän höpöttelee yksinään kentällä.

Rafaelin lähtö jätti Lahden ykkösjoukkueeseen kulttipelaajan mentävän aukon. Marko on kasvamassa kovaa vauhtia tuon aukon kokoiseksi.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi