Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Vaihtopenkki

Kannatatko Meksikon MM-kisoja vuodelta 1986? Olet hipsteri

Vaihtobenkki-blogin kuva

Tämänhetkisellä sosiaalisen median valtakaudella tulee helposti ajatelleeksi, että jalkapallon kannattaminen on asia, jonka voi tehdä oikein tai väärin. Todellisuudessa se on kuitenkin asia, jonka jokainen voi tehdä täysin omalla tavallaan.

Seuraavassa listasin esimerkkejä kaikkein tyypillisimmistä kannattajatyypeistä.

Naatiskelija

Katsoo jalkapalloa aina, kun sitä ilmaiskanavilla näytetään. Löytää tiensä leppoisalla kesäsäällä paikallisen kolmosdivariseuran otteluun ja jää sen jälkeen paikalle seuraamaan B-junnujen treenejä.

On valmis maksamaan Veikkausliigaottelusta vain harvoin. Ilmaislipusta ei kieltäydy koskaan. Ymmärtää lajista huomattavan paljon, muttei koskaan pröystäile tietämyksellään.

Ei hae lajista suuria tunteita, vaan mielenrauhaa ja mukavia hetkiä.

Fanaatikko

Kokee omaa seuraansa kohtaan suunnatonta rakkautta ja pahimpia kilpailijoita kohtaan suoranaista vihaa. Mielialat ovat hyvin riippuvaisia oman seuran edesottamuksista.

Käy katsomassa kaikki kotiottelut ja mahdollisuuksien mukaan myös vieraspelit. Pukeutuu seuransa väreihin ja tukee seuransa taloutta ostamalla puoliajalla olutta ja makkaraa.

Fanaatikko vannoo vain ja ainoastaan yhden jalkapalloseuran nimeen. Siitäkin huolimatta, että tuo seura on saattanut olla kuopattuna useiden vuosikymmenten ajan.

Glory-hunter

Ei jää odottelemaan menestystä, vaan menee sinne missä sitä on. Omistaa useiden huippuseurojen kaulaliinoja ja jokusen kausikoosteen.

Tämän hetkiset lempijoukkueet: Barcelona, Saksan maajoukkue, HJK ja SJK, Chelsea tai Manchester City tai Manchester United.

Muistaa juhlia menestystä aina erittäin näyttävästi ja kovaäänisesti.

Jalkapallohullu

Seuraa valtavissa määrin jalkapalloa. Omistaa vähintään yhden futista tarjoavan maksukanavan. Kannattaa paikallista ykkösseuraa, Suomen maajoukkuetta ja vähintään yhtä ulkomaalaisseuraa.

Kokee myös vahvaa sympatiaa niitä maajoukkueita kohtaan, jotka ovat herättäneet hänessä joskus jonkinlaisia tunteita.

Omistaa paljon jalkapalloon liittyvää materiaalia, kuten kirjoja, DVD:itä, paitoja ja lehtiä. Keskustelee lajista erittäin mielellään ja on kiinnostunut sen kaikista ilmiöistä. Jakaa jalkapallon ilosanomaa myös niille, joita se ei kiinnosta.

Kulinaristi

Ei katso ikinä kotimaista jalkapalloa, koska taso ei vain riitä. Kannattaa eurooppalaista kestomenestyjää ja ihailee maailman parhaita maajoukkueita.

Saattaa suunnistaa Olympiastadionille, jos Suomi pelaa esimerkiksi Ranskaa vastaan. Hymyilee Suomen hävittyä ja kertoo vieressä istuville, että tämän verran ollaan huippua jäljessä.

Pitää kotikatsomoa kaikkein parhaana katsomona. Hänestä on mukava ottaa rennosti ja katsella, kun miljoonia tienaavat todelliset ammattilaiset pelaavat lajia sen arvoisella tavalla.

Professori

Seuraa jalkapalloa sen taktisesta näkökulmasta. On erittäin kiinnostunut ottelun tilastoista ja maaliin johtaneista tilanteista. Ei ihaile hidastuksissa komeaa laukausta, vaan etsii puolustavan joukkueen virhettä.

Yrittää jatkuvasti kehittää omaa taktista tietämystään seuraamalla lajia ja lukemalla aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Unelmanaan jonain päivänä selvittää lajin syvin taktinen olemus.

Ei pidä lajin mustavalkoistamisesta, jossa korostetaan tunnetta ja todetaan, että parempi joukkue voitti. Uskoo, että paitsioansa voi olla kaunis.

Hipsteri

Olohuoneen seinältä saattaa löytyä 1. Lokomotive Leipzigin kaulaliina ja kehystetty valokuva Derby Countyn mestarijoukkueesta vuodelta 1972.

Matkustaa usein ympäri Euroopan katsomassa jalkapalloa. On todennut, että Balkanin maat ovat jalkapallon todellinen kehto. Kotimainen jalkapallo maistuu muoviseuroja lukuun ottamatta.

Kannattaa Meksikon MM-kisoja vuodelta 1986, George Bestiä ja Highburya.

Atte Airo
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Vaihtopenkki

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi