Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päivi Rämö
Päivi
Rämö
marttaminia@luukku.com

Kalsarit jalkaan ja kartsalle

Poliisi puhutti miestä. Tämä istui hillittynä ja hallittuna ja vastaili miellyttävällä äänellä.

Poliisin piti aika ajoin harrastaa sijaistoimintaa - rykiä, sukia kulmakarvojaan, raaputtaa leukaperiään, naksutella kynää - mutta sen välissä hän kyseli asiakkaaltaan syitä siihen, että tämä oli kulkenut ostoskeskuksessa epäsiveellisessä ja riittämättömästi vaatetuksessa. Hänellä oli näet yllään vain pitkät alushousut sekä pinkeä T-paita, joka jätti näkyviin navan ja sitä ympäröivän aikamiehen möhömahan. Maha kasvoi sakeaa karvaa.

Miestä oli ymmärrettävin syin tuijotettu. Joku oli nauranut, toinen kääntänyt katseensa pois, kolmas vinkunut ja vasta neljäs alkanut huutaa puhelimeensa:

- Poliisi paikalle! Tänne kauppakeskukseen tietysti! Heti!

Kalsarimies uskoi asiaansa ja vakuutteli sitä kuulijalleenkin.

- Viime kesänä muuan iäkäs rouvakolumnisti kirjoitti moittivaan sävyyn nuorten naisten pukeutumisesta. Hänen mielestään pakaravako ja genitaalialue tulisi pitää piilossa, vaikka niistä ylpeilisikin. Hänen ylitseen käveltiin mennen tullen, kun kansan syvät rivit somettivat, että kyllä nuorilla naisilla on oikeus pukeutua ihan niin kuin tahtovat.

- Mitä se tähän kuuluu?

- Tietysti se kuuluu. Eivätkö naiset halua tasa-arvoa? Minä pyrin toiminnallani edesauttamaan tuota tasa-arvoisuutta. Näitte varmaan kauppakeskuksessa monia nuoria leidejä, jotka olivat pelkissä sukkahousuissa liikkeellä. Paidanhelmakin oli niin lyhyt, että napa näkyi. Kuitenkin pyydystitte koppiautoon juuri minut.

- Laki epäsiveellisestä pukeutumisesta…

- Anteeksi, keskeytän. Sellaisia lakeja ei enää voida pitää käypinä, ne ovat yhtä lailla vanhentuneet kuin lakiteksti, jossa kielletään harjoittamasta salavuoteutta. Kuka nykyisin pukeutuu siveellisesti? No, poliisi virantoimituksessa ehkä.

- Hööö…

- Edelleen olen sitä mieltä, että miehille kuuluu sama itsensäpaljastamisen oikeus kuin naisille. Jos minulla onkin karvaisempi möhömaha kuin leideillä, entä sitten? Sellaiseksi luojani minut loi, pahoittelen! Pitäisikö minun parturoida mahani joka kerta, kun haluan lähteä kaupungille?

- Krhm… Hööö… Periaatteessa ei…

- Sitähän minäkin. Ja kuulkaas, konstaapeli vai lienettekö oikein rikosylikomisario, kun näin suurta syntiä tutkitte? Nämä minun alushousuni ovat muodikkaat ja laadukkaat ja aika uudet. Pakaravako istuu timmisti ja genitaalit erottuvat sen verran, että minut mieheksi havaitaan. Tuplasepalus kyllä peittää arkaluontoisimman näkymän. Saavathan naisetkin esitellä sukupuolensa tunnusmerkit kankaan läpi, niin sanoo sosiaalisen median yleinen mielipide, joka nykyisin näyttää korvaavan rikoslain.

- Niin, osasi konstaapeli sanoa rykimättä.

- Sitähän minäkin. Minä tästä lähden, kiitoksia ja näkemiin. Ostoskeskuksessa maleskeluni jäi pahasti kesken.

- …kemiin…

Kirjoittaja asuu maalla, marttailee lämpimikseen, puhuu työkseen ja kirjoittaa lystikseen.

marttaminia@luukku.com

Päivi Rämö
marttaminia@luukku.com
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Päivi Rämö

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi