Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mila Teräs

Rakkautta pitävät yllä pienet teot - nosta katseesi kännykästä, vinkkaa silmää ja halaa

Kuva: Janne Laakkonen

Ystävänpäivää kuulee silloin tällöin moitittavan kaupalliseksi hömpötykseksi. Näitä amerikkalaisia hapatuksia!

Taas yksi väkinäinen markkinapäivä, jolloin pitää ostaa turhaa tilpehööriä ja lähetellä höpsöjä sydänkortteja. Lähtisikö tuohon hössötykseen mukaan laisinkaan?

Tarvitseeko ja osaako runoilla puolisollekaan? Vaikka ensi viikolla juhlittava ystävänpäivä on Suomessa muokkaantunut enemmän ystävien muistamisen suuntaan, se on myös rakastavaisten juhla. Monissa muissa maissa Valentinen päivän pääpaino on juuri romanttisella rakkaudella.

Suomessa ei aina lirkutella lämpimistä tunteista ystäviä ja rakkaita kohtaan yhtä paljon kuin lämpimämmissä maissa.

Etelän tyylistä olen saanut maistiaisia kielikursseilla, joilla olemme kuunnelleet italialaisia ja espanjalaisia lauluja. ”Yltiöromanttiset” kappaleet herättävät opiskelutovereissa usein huvittunutta tuhahtelua.

Hiljattain espanjan kurssilla tutustuimme meksikolaiseen balladiin. ”Olet suloinen aamiaiseni” ja sitä rataa. Sielläpäin ei ole kuulemma yhtään liioiteltua tilata tämän tyyppistä serenadia naisen ikkunan alle.

Eräs kurssitoveri totesi laulun kuultuaan, että suomalaiset miehet edustavat enemmän tyyliä ”rakastan sinua ja ilmoitan, jos asia muuttuu”.

Maahamme kuitenkin mahtuisi paljon enemmänkin romantiikkaa. Parhaimmillaan rakkauden eleet lämmittävät konsanaan kuin talvi Espanjassa.

Sitä paitsi suomi on kaunis kieli. Se taipuu hellien tunteiden ilmaisuun yhtä hyvin kuin nuo kauniisti soljuvat rakkauden kielet italia ja espanja.

Vaikka "te amo" ja "ti amo" kuulostavat tuulen lempeiltä henkäyksiltä, "rakastan sinua" lohkeaa kuin railo jäähän.

Juroimpia kansalaisia auttavat kauppojen runsaat korttivalikoimat. Valmiiksi präntättyjä tunnustuksia piisaa varsinkin näin ystävänpäivän alla.

Ja jos sanat eivät tunnu riittävän, käytössä on monia muitakin keinoja tunteiden ilmaisuun.

Milloin viimeksi yllätit mielitiettysi romanttisesti? Kukapa ei ilahtuisi kukkasista - olipa sitten ystävänpäivä tai tavallinen perjantai. Kaikki kaipaavat armailtaan huomiointia ja hemmottelua. Tunteistaan voi kertoa vaikka suklaalla. Tai vain nostamalla katseensa kännykästä, vinkkaamalla silmää ja halaamalla.

Parisuhde vahvistuu myös ilosta, leikkimielestä ja hulluttelusta. Liian harvoin näkee pariskuntien moiskauttelevan suukkoja vaikkapa kauppakeskuksen parkkipaikalla. Rakkaudessa saa kuitenkin aikuisenakin näyttää ihan hassulta.

Ystävänpäivän voi ajatella olevan muistutus parisuhteen hoitamisen tärkeydestä. Romantiikka ei kuulu vain italialaisiin lauluihin. Sitä synnytetään pienillä eleillä.

Anna siis ilon näkyä, jos olet löytänyt rinnallesi rakkaan ihmisen. 14. helmikuuta on yksi vuoden 365 ystävänpäivästä, jolloin kannattaa tehdä lämpimät tunteensa toiselle selviksi.

Kirjoittaja on orimattilalainen kirjailija.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mila Teräs

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi