Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kirjaelämää Lahdessa

Palaute päivistäni loistavassa Bates-motellissa

Sanasepon sykähdyttävin hotellikokemus löytyi kotokamaralta, Toholammin autiosta hotellista.

Kutsuvat minua sanasepoksi, koska kirjoitan arvioita hotelleista verkkoon. Niistä, jotka olen varannut Booking.com -sivustolta. Se tarkoittaa paria raapaisua vuodessa.

En yleensä anna kielteistä palautetta. Paitsi viimeksi.

Varasin matkan Prahaan heinäkuussa niin edullisesti kuin suinkin pystyin. Viikko ennen lähtöä vaihdoin vielä hotellia, kun sivusto vinkkasi huoneistosta, josta maksaisin 500 euron sijasta 300. Sekin oli neljän tähden kämppä, jota muut sanasepot kehuivat.

Luotan hotelliarvostelijoista eniten maanmiehiini. Uskon että yhteinen kieli ja kulttuuri synnyttävät jaettavissa olevan lähestymistavan makujen maailmaan.

Paskahkon paikan tunnistavat kaikki. Mutta hyvän keskitason merkit ovat puolalaisilla puhtaat pyyhkeet ja briteillä baarin aukioloaika. Nimimerkki Irja, Etelä-Suomi on usein saman käryn jäljillä kuin minä.

Hotellimme Prahassa olikin kehujen arvoinen: siisti, tarjosi maukkaan aamiaisen ja vastaanoton henkilökunta säilytti hymynaamat aamusta iltaan. Se, mitä haukuin, oli lisäpalvelu.

Saatanan turistit, me olemme tärvelleet tämän kerran niin ihanan kaupungin!

En ollut koskaan ennen varannut taksia lentokentälle verkon kautta. Mutta kun sitä Booking tarjosi, ja hinta vaikutti olevan kohdillaan, tartuin koukkuun. Pieleen meni.

Terminaalissa oli kymmeniä kuskeja plakaattien kanssa odottamassa Mr. Leppasyrjaa, Ms. Makista ja kumppaneita, yksikään ei meitä.

Väärä terminaali? Kaivoin kännykästä palvelunumeron, josta toisella yrityksellä vastasi englantia mongertava ukko. Oli kuulemma juuri tulossa, meidän kyytimme.

Laskeutumisesta oli silloin kulunut puoli tuntia. Vartin päästä sain viestin, että kuskimme on valitettavasti joutunut kolariin. Ottakaa kentältä taksi!

Otimme. Se maksoi tuplasti tilatun hinnan. Juili ja kismitti. Kun seuraavana päivänä kysyttiin palautetta, sanaseppo poltti käämit ja haukkui kaikki. Hykyn terveyspoliisin ei tarvitse tiedustella asiaa erikseen: kyllä, alkoholilla oli vaikutusta ilmaisun kukkatarhan tuoksuihin.

Olin neljättä kertaa Prahassa, ja tämäkin reissu ajoi asiansa jokiristeilyineen ja jugend-museoineen. Saimme ystäviltä matkaan kirjan Praha, kirjailijan kaupunki, johon oli koottu suomalaisten sanaseppojen tunnelmapaloja Böömin aarteiden ääreltä.

Jos saisin lisätä teokseen lauseen, se olisi tämä: Saatanan turistit, me olemme tärvelleet tämän kerran niin ihanan kaupungin! 

Olen viettänyt tänä vuonna hotelliyön muun muassa St. Georgessa Helsingissä, Kemiössä ja Porissa. Kaikki OK.

Sykähdyttävin kokemus oli Hotelli Hirvikoski Toholammilla. Olin ainoa asiakas ja sain koko kompleksin käyttöön yksinoikeudella. Ikkunan alla kailottivat kevättä joutsenet, törmän takana kuohahteli Lestijoki ja aidan yli kylän ainoaa vierasta katseli jykevä ylämaankarja.

Aamuksi paikalle ajoi rouva, joka haki lehdet luettavaksi, laittoi minulle kotoisan aamupalan ja rupatteli seurana hetken. Lähetin kuvan ihanuudesta ystävälleni, joka pilkkasi paikkaa Bates-motelliksi.

Sanasepolta se sai kuitenkin viisi tähteä, niin rauhallisesta sijainnista, henkilökunnasta kuin siisteydestäkin. Ja yhden lisää joutsenlaulusta.

Kalle Veirto
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Kirjaelämää Lahdessa

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi