Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kirjaelämää Lahdessa

Tässä reipas assistentti unelmatyöhön!

Hei, setäkuiskaajan toimisto!

Selkäpiissä kulkivat väreet ja mielen täytti auringonpaiste, kun näin että haette assistenttia toimistonne vahvistukseksi. Te olette unelmieni työpaikka!

Olen pitkään ihaillut ponnisteluanne paremman maailman puolesta, onhan niin monen nuoren naisen kukoistuksen tiellä jääräpäinen vastarinnan kiiski ja kesyttämätön pahanilmanlintu.

Tämä ongelma on yksi yhdenvertaisen työelämän suurimmista haasteista. Olen niin iloinen, että teillä on siihen ratkaisu ja työkalut! Jos sukupuolien ja -polvien välillä onkin kuilu, setäkuiskaaja rakentaa sen yli sillan ja pudottaa korkeimmalta kohdalta kaiken, mikä ei ole tätä päivää.

Siihen työhön haluan palavasti osallistua. 

Olen nuorekas, 56-vuotias humanististen tieteiden kandidaatti. Tiimityötaitoani, joustavuuttani ja luontaista empaattisuuttani on usein ylistetty, ja leveä hymy koristaa kasvojani satoi tai paistoi.

Ikä on vain numero, ja tunnen olevani vasta urani alkutaipaleella. Saavutuksiini kuuluu silti mm. mölkyn pm-kisojen kolmossija, mikä kertonee kädentaidoista ja keskittymiskyvystä. Koulukaverit antoivat minulle lempinimen ”Kyy”, olin niin etevä luikertelemaan vastuuseen.

Tunnustan nöyrästi, että alaistaitoni ovat vasta AA+ -luokkaa, mutta olen kehittymiskykyinen, ja kenties setäkuiskaajan opissa ansaitsen kolmannen A:ni…

Esimiestaidoistani puhuu omaa kieltään se, että Suomen armeija valitsi minut koulittavaksi alikersantin vastuulliseen tehtävään. Arvo on sama, jota kantoi myös edesmennyt presidenttimme Mauno Koivisto.

CV:stä selviää enemmän osaamisestani (sivuuttakaa pitkän matikan i, työtapaturma). Se, että Enso-Gutzeit sijoitti minut kesätöissä paalikoneen hoitajaksi erilleen muista, ei johtunut epäsosiaalisuudesta vaan luottamuksesta. Osoittauduin sen arvoiseksi lukemalla yksinäisyydessä maailmankirjallisuuden klassikot yhden kesän aikana!

Olen enemmän kuin valmis kertomaan itsestäni lisää Teille. Tämä on tilaisuus, jota en halua menettää. Te maksatte sen minkä parhaaksi näette, minä teen tuplasti töitä vastineeksi.

Odotan että kuulen teistä pian!

Olen lukenut talven mittaan työtä tavoittelevan nuorison motivaatiokirjeitä ja parahtanut kerta toisensa jälkeen: ”Apua, ei näin voi kehua itseään ja nuolla toisten takapuolta!”

Mutta olen kuulemma väärässä. Kyllä voi, ja niin on koulussa opetettu tekemään, ja sitä parhaat työnantajat odottavat.

On siis opetettu/pyydetty valehtelemaan ja antamaan valmiudestaan ja kyvyistään ylipirteä kiiltokuva. Kuka tätä paskaa haluaa ja tarvitsee?

Ennen asiat olivat paremmin, tiedän sen kun olen ennenkin elänyt. Silloin saattoi saada töitä, kun soitti ja meni tapaamaan työhönottajaa ja kysyi koska voisi aloittaa.

Jonkinmoista säntillisyyttä ja työtehoa oli kohtuullista odottaa ja tarkoituksenmukaista antaa vaihtokaupassa palkkaa vastaan.

Kukaan ei kysynyt millainen ja mikä olet: olit työvoimaa ja ihminen. Ja terve ihminen hankkii itselleen toimeentulon, koska kaikkihan rahaa tarvitsevat.

Yksinkertainen on kaunista.

Kalle Veirto
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Kirjaelämää Lahdessa

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi