Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Eppu Salminen

Tänä iltana pelataan Mestarien liigan loppuottelu – illan voittajasta ei ole mitään epäselvyyttä

Yksi Mestarien liigan historian dramaattisimmista hetkistä koettiin Liverpoolissa 7. toukokuuta 2019. Peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia, kun puolustaja Trent Alexander-Arnold asettui ampumaan kotijoukkueen kulmapotkua.

Vastustaja, Barcelona, oli voittanut ensimmäisen ottelun Lionel Messin johdolla 3–0. Harva uskoi enää Liverpoolin mahdollisuuksiin. Nyt se kuitenkin johti kotistadionillaan samoin numeroin. Kahden ottelun yhteismaalit olivat tasan.

Kun Trent seisoi kulmalipulla, Barcelonan pelaajat vielä setvivät edellistä tilannetta keskenään. Trent otti pari askelta pois kulmalta kohti kenttää. Näytti siltä, että Liverpool vaihtaa ampujaa. Sitten Trent kääntyikin äkkiä ja keskitti Divock Origille. Maali. You Never Walk Alone pamahti ilmoille Anfieldin stadionilla. Liverpool finaaliin 4–3.

Liverpoolia vuodesta 2015 valmentanut, oman peliuransa 34-vuotiaana lopettanut Jürgen Klopp, oli huomannut, että Barcelonan pelaajat aloittavat usein jälkipelin tuomarin vihellyksen jälkeen. Pallopojat ohjeistettiin palauttamaan pallon nopeasti kentälle. Peli heti käyntiin. Se ratkaisi voiton.

Tänä iltana pelataan Mestarien liigan loppuottelu. Valmentaja Klopp on johtanut joukkonsa finaaliin kaksi kertaa, 2013 Dortmundin ja 2018 Liverpoolin. Kaksi kertaa on tullut lunta tupaan. Tänään ei tule. Kolmas kerta toden sanoo, ja illan voittaja on Liverpool. Tässä ei ole mitään epäselvää.

Yksi Mestarien liigan historian dramaattisimmista hetkistä koettiin Amsterdamissa 8. toukokuuta 2019. Peliaikaa oli jäljellä muutama sekunti, kun Tottenhamin hyökkääjä Lucas Moura kuljetti pallon kohti Ajaxin maalia.

Ajax oli voittanut välierän ensimmäisen ottelun 1–0. Nyt se johti kotistadionillaan 2–0. Harva uskoi enää lontoolaisten mahdollisuuksiin, kun brasilialainen Moura teki heille kaksi maalia.

Ajax oli kuitenkin vielä menossa jatkoon. Johan Cruijff Arenalla kaikuivat voitonlaulut. Litmasen mukaan nimetyt Jarit heiluttivat kilpaa punavalkoisia lippuja ja kylmiä oluttuoppeja.

Aivan lisäajan lopussa Ajax kuitenkin menetti pallon. Mouran juoksu päättyi tarkkaan laukaukseen ohi kotijoukkueen hölmistyneen maalivahdin. Hattutemppu ja peli 3 – 3. Tottenham jatkoon vierasmaalisäännöllä. Amsterdam hiljeni. Ajaxin pelaajat vajosivat viheriölle kuin parvi kuolleita kaloja.

Tottenhamia vuodesta 2014 valmentanut, oman pelaajanuransa 34-vuotiaana lopettanut argentiinalainen Mauricio Pochettino, rakastui jalkapalloon jo pikkupoikana katsellessaan maansa voittoa vuoden 1978 MM-kisojen loppuottelussa. Silloinkaan ei ollut Hollannin päivä.

Pochettino juoksi huutaen kentälle. Tottenham oli pudottanut viime hetken maalilla myös Manchester Cityn. Nyt joukkue lunasti viimeisellä sekunnilla paikan finaalissa – ensimmäistä kertaa. Mauricio painoi pään käsiinsä ja itki.

Tänä iltana pelataan Mestarien liigan loppuottelu. Valmentaja Pochettino on johtanut joukkonsa finaaliin kahdella upealla viime hetken maalilla, kahdella ihmeellä. Ei kahta ilman kolmatta. Tämän illan voittaja on Tottenham.

Tässä ei ole mitään epäselvää.

Kirjoittaja on lahtelaistaustainen näyttelijä.

Eppu Salminen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Eppu Salminen

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi