Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Se siitä vihreästä pääkaupungista

Puristan autonrattia liikenneruuhkassa. Valot vaihtuvat punaisesta vihreään, mutta jono ei liiku. Silmissä jyskyttää kuva pojasta, joka roikkuu päiväkodin portissa kiinni ja miettii, miksi äiti ei jo tule.

Mielessä käy, että jos päiväkoti olisi kodin lähellä, voisin työpäivän jälkeen ajaa auton kotiin ja jalkaisin kipaista hakemassa pojan kotiin. Sen sijaan matelen jonossa tuskanhiki otsalla. Matkaa ei ole kuin muutama kilometri, mutta se tuntuu loputtomalta.

Nyt tuo poika on jo koululainen, ja pikkuveli siinä kaivatussa lähipäiväkodissa. Kotimatkalla poika pyytää metsäseikkailulle ja sehän sopii, kun kotimatkalla on kolme pientä lähimetsää, joihin on helppo kävellen poiketa. Matkan varrelta napataan omenoita ja marja-aroniaa välipalaksi pahimpaan nälkään.

Lahti on vasta valittu Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi vuodelle 2021 ja tässä arjessa se siltä myös tuntuu.

Läheltä siis viedään kauas ja kaukaa tuodaan lähelle.

Sitten lähipäiväkodista tulee tieto: Kerinkallion päiväkodin ovet sulkeutuvat alueen lapsille kesään mennessä ja vanhempia kehotetaan hakemaan muualta hoitopaikkaa. Yksi rakennus lopettaa kokonaan toimintansa ja toinen taas otetaan käyttöön niille päiväkodeille, jotka tarvitsevat toiminnalleen väliaikaista tilaa eli parakkia. Läheltä siis viedään kauas ja kaukaa tuodaan lähelle.

Seuraavana päivänä hakiessani lasta päiväkodista katson pojan juoksua metsäpolulla haikeana. Se siitä vihreästä pääkaupungista.

Johanna Ruuhijärvi

Kolmen pojan äiti

Lue myös: Kaupunginjohtaja Pekka Timosen budjettiesitys julki: Lahti tekee ensi vuonnakin alijäämää, investoinnit yhä yli 100 miljoonaa euroa
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi