Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ovatko nuoret Orimattilan homekoulujen pelinappuloina?

Kaikki politiikka on lapsipolitiikkaa. Lastensuojelun Keskusliiton toimintasuunnitelman 2020–2021 mukaan yhteiskunnan pitää pystyä varmistamaan, että jokaisella lapsella on hyvä olla ja kasvaa. Lastensuojelun Keskusliitto tavoittelee toiminnallaan sitä, että kaikkien poliittisten päätösten lapsivaikutukset arvioidaan ja lapsen oikeuksia osataan kunnioittaa myös arjen tasolla.

Arvoisat Orimattilan kaupungin päättäjät! Nyt on aika ottaa lapsi päätöksenteossa keskiöön. Orimattilan yhteiskoulun oppilaat ovat joutuneet poukkoilevan päätöksentekonne pelinappuloiksi pelikentällä, jossa altistutaan, oireillaan ja sairastetaan epäterveellisessä oppimisympäristössä.

Yhteiskoulussa aloitti elokuussa jälleen joukko oppilaita, innostuneita 7.-luokkalaisia. Osa heistä saapui Myllylän koulusta, jossa he ehtivät altistua useita vuosia. Osa saapui terveistä kouluympäristöistä, ja he altistuvat nyt yhteiskoulun sisäilmassa oleville haittatekijöille yhdessä 8.- ja 9.-luokkalaisten kanssa.

Juuri nyt Orimattilan yhteiskoulussa on oppilasmäärissä huippulukemat, 450 oppilasta. Juuri nyt Orimattilan kaupunki leikkii tämän joukon terveydellä!

Lapsella on oikeus vuorovaikutukseen ja sosiaaliseen elämään oman luokkayhteisönsä kanssa.

Osalle oppilaista tehdään opetusjärjestelyjä koulurakennuksessa, osa opiskelee Areenalla, osa tunneista pidetään Wanhalla Amiksella, osa oppilaista käy kokeilemassa Jokivarressa opiskelua ja osa oppilaista on muuttanut tai on muuttamassa Orimattilasta pois yksin tai perheensä kanssa. Kukaan huoltaja ei halua lapsensa sairastuvan loppuelämäksi peruskoulun vuoksi. Lapsi on tärkeä ja meidän kaikkien aikuisten tehtävänä on suojella lapsia!

Vanhempainyhdistys on jokaisen lapsen ja perheen asialla. Mielestämme lapsella on oikeus perusopetukseen ryhmäopetuksessa. Lapsella on oikeus vuorovaikutukseen ja sosiaaliseen elämään oman luokkayhteisönsä kanssa. Tämä ei toteudu tällä hetkellä niiden lasten kohdalla, jotka oireilevat ja joita siirrellään paikasta toiseen.

Vetoamme tämän kaupungin päättäjiin! Nämä lapset tarvitsevat päätöksen, jonka seurauksena koko yhteiskoulu siirretään väistötiloihin syksyllä 2020.

Heidi Lind, pj.

Juha Lahtinen, vpj.

Mira Clewer

Terhi Kaikko

Orimattilan Yhteiskoulun vanhempainyhdistys

Lue myös: Oppilaskato sulkee Päijät-Hämeen kouluja 2020-luvulla –  "Tämä on aika raaka testi monille alueille"
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi