Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Anna hyvä joulu mopsillesi!

Jääkö lemmikin huolenpito vähemmälle oman joulukiireen sekamelskassa? Lemmikin, jonka ostoa harkittiin pitkään ja perusteellisesti, hankittiin sitten perheeseen rakkauden ja hellyyden kohteeksi.

Onko lemmikki saanut hyvää hoitoa? Päivittäiset ulkoilulenkit, lääkärikäynnit, kynsien ja hampaiden hoidon ja ravintorikkaan ruoan? Vai onko säästökuuri kohdistettu lemmikin tarpeisiin, jotta itse voi täyttää omia itsekkäitä tarpeitaan. Onko kiireet tärkeämmässä roolissa kuin lemmikki? Kiireet, joita ei ole edes olemassa. On vain asetettu etusijalle omat itsekkäät tarpeet, joista ei haluta luopua, esimerkiksi harrastukset.

Jätä esimerkiksi yhdet harjoitukset väliin omista yksi joulu koirallesi. Koira antaa vastalahjana aitoa rakkautta.

Koira antaa vastalahjana aitoa rakkautta.

Yksikään koira ei voi elää hyvää elämää, mikäli sille syötetään vain kaurapuuroa säästämisen vimmassa. Ihminenkään ei pysy terveenä pelkkää kaurapuuroa syömällä.

Koira on iloinen, mikäli sille annetaan mahdollisuus siirtyä perheeseen, jossa siitä huolehditaan, jossa rakkaus ja välittäminen ovat olemassa jopa käsin kosketeltavissa olevia asioita. Asioita, joita ei voi kaupasta ostaa, koska ne ovat ihmisessä itsessään sisällä olevia äärimmäisen rikkaita, aitoja ominaisuuksia. Ominaisuuksia, joita ei voi rahalla mitata.

Anna siis tänä jouluna lemmikillesi hyvä perushoito tai mahdollisuus siirtyä parempaan kotiin. Sellaiseen kotiin, jossa on rakkautta ja huolenpitoa. Sellainen joulu on lemmikille iloinen joulu.

Pirjo Kilponen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi