Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Väärin sammutetun Kisapuisto-farssin taustalla kateutta, osaamattomuutta ja saamattomuutta

Kisapuisto on Lahden kuuluisin jalkapallopyhättö. Se seisoo kuin yksinäinen vanhus terminaalihoitoa odottamassa, koska Lahden kaupunginvaltuusto ei osaa tehdä sellaisia päätöksiä, että tänne olisi saatu kansainväliset mitat täyttävä stadion. Kisapuiston asioita on valmisteltu salassa. Nyt viimein seisotaan housut kintuissa ja sormi suussa.

Jos olisi ollut vähänkin ymmärrystä, niin Lahdessa pelattaisiin jo uudella viheriöllä ensi kauden avaus. Liikuntaneuvos Reijo Mäki-Korvelan johtama halliyhdistys olisi sen meille rakennuttanut elinkaarimallilla. Tätä tarjottiin silloin toimitilajohtaja Mauri Koistisen klaanille, mutta eipä kelvannut! Ketkä torppasivat idean?

Nyt on aika toimia ja unohtaa vanhat kaunat, kun Ranta-Kartanonkin hanke alkoi rullata kivasti.

Launeen harjoitusjäähalli on oiva esimerkki halliyhdistyksen kyvystä toimia ja rakentaa urheilukohteita kustannustehokkaasti ja sovitussa aikataulussa. Sitten tulivat mukaan kateus ja tyypilliset lahtelaiset arvovaltakysymykset, ja loppu on historiaa.

Kun lahtelaiset ”rakentajavesselit”, Spatiumin Jouni Kanervo ja toimitilajohtaja Koistinen Tilakeskuksesta, halusivat päsmäröidä Kisapuisto-asioissa, niin ammattipiireissä tiedettiin heti, että kaikki menee päin persettä. Syitä on useita, mutta kaikkein tärkein oli molempien kompetenssin puute ja kyky nähdä asioita taloudellisesti järkevällä pohjalla.

Spatiumin piti ”muka” hankkia yksityistä rahaa Kisapuiston kustannuksista 40 prosenttia, mikä oli täysin kuolleena syntynyt ajatus. Kaiken kateuden taustalla oli mielestäni pelko, että Mäki-Korvelalle siirtyy liikaa valtaa Kisapuiston stadionin rakentamisen takia!

Rakentaako Lahti Kisapuiston stadionin koskaan kuntoon, ja millä aikataululla? Onko Lahden Tilakeskuksen oltava tässä projektissa pakosti vastaava rakentaja?

Nyt pallo pomppii, aika rientää ja Kisapuiston rakenteet lahoavat, mutta päätöstä haudotaan, pähkäillään ja odotetaan kuin Jeesuksen toista tulemista! Nyt on aika toimia ja unohtaa vanhat kaunat, kun Ranta-Kartanonkin hanke alkoi rullata kivasti.

Tekonurmesta on nyt tullut todellinen riesa FC Lahdelle, koska se ei kelpaakaan Veikkausliigalle ja Suomen palloherroille. Suomi pelaa nyt EM-kisoissa ensi kertaa. Kisapuiston stadionin on täytettävä tietysti kansainväliset normit, muutenhan koko korjaushanke vaikuttaa naurettavalta!

Seppo Välisalon, Teemu Hiltusen ja Kari Salmen kaupunginjohtaja aikoina Kisapuisto-ongelma olisi hoidettu tyylikkäästi ja avoimesti, kuten kuntalainsäädäntö edellyttää. Nyt otetaan mittaa uudestaan! Kykeneekö uusi kaupunginjohtajamme Pekka Timonen viemään Kisapuisto-hankeen loppuun vai seisooko paikka vielä seuraavat kymmenen vuotta?

Juhani Melanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi