Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Minäkin loukkaannuin

Olen viime päivät pöyristyneenä seurannut taistelua lehdistössä suomalaisten joulujuhlista. Tuntuu kuin kaikilta olisi unohtunut yksi kansanosa kokonaan. Entäs me pakanat, me sorretut, me toisen luokan kansalaiset? Missä meidän tasa-arvomme on?

Vietin 15 vuotta suomalaisessa koulujärjestelmässä, eikä meidän rituaalejamme edes mainittu millään tapaa, saati harjoitettu, vaikka kunniakas pakanauskontomme on vanhempaa perua kuin jeesukset ja kumppanit, ja siten mielestäni kiistatta enemmän oikeassa.

Voitte kuvitella pettymykseni, kun vuosi vuoden perään sai turhaan odottaa. Ei ihmisuhria Ukko Ylijumalalle, Ahdille tai Tapiolle tänäkään vuonna jumppasalissa, vaan aina joku viheliäinen kuusijuhla.

Rituaalinomaisen verenvuodatuksen sijaan todistin ikätoverieni kanssa vain rituaalinomaista verenjuontia ja kannibalismia seurakunnan polvistuessa keskiaikaisen kidutuslaitteen edessä. Kuinka banaalia.

Ainoa häivähdys mielikuvituksesta oli koulun valkoisimman tytön etsiminen ja hänen pukeminen tulipäähineeseen muiden laulaessa epävireisesti pimeydessä hänen kunniakseen. Olemmeko unohtaneet juuremme, oman kulttuurimme?

Ainoa häivähdys mielikuvituksesta oli koulun valkoisimman tytön etsiminen ja hänen pukeminen tulipäähineeseen muiden laulaessa epävireisesti pimeydessä hänen kunniakseen.

Eikö puhdasoppinen monikulttuurisuus vaatisi, että juuri ne alkuperäiset perinteet pidettäisiin vaikka väkipakolla muiden rinnalla? No, ei tietenkään, meidän suomalaisten tehtävä on vain hävetä itseämme ja pokkuroida itään ja länteen.

Historiaan perehtyneet tietävät, että kristinuskon ynnä muiden uudenkarheiden hipsteri-uskontojen joulu tai muu sellainen on tarkoituksella ajoitettu talvipäivänseisauksen tietämille, koska useimmat alkuperäiskansat ympäri maailman palvoivat ainakin jollain tapaa aurinkoa ja tähtitaivasta vuodenaikoineen. Näin lähetyssaarnaajien työ kävi helpommaksi, kun piti valloittaa maat ja alistaa kansat, mutta kylissä ei tarvinnut vaihtaa mitään muuta kuin poppamies ja alttaritaulut.

Sama koskee myös pääsiäistä ja kevätpäiväntasausta.

Tällä hetkellä mediassa piispat ja nettipalsta-äidit vaativat julkista keskustelua sivistyslaitoksen uskonnollisista rituaaleista, mutta enpä ole kuullut sanaakaan esimerkiksi ihan perisuomalaisesta vainajienpalvonnasta kalmistossa.

Kyllä tämän kansan olisi jo aika hylätä harhauskoiset hapatukset ja palata metsään hirvien ja karhujen keskelle huutamaan tähtitaivaalle nuotion ympärillä alasti riekkuen. Tai saunaan tonttuja jahtaamaan, ateistit ovat varastaneet nekin nettikauppoihinsa pölyttymään.

Antti Manninen #3

Hollola

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi