Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kestävät arvot kunniaan - kristinusko uhkaa kadota

Suomalainen yhteiskunta on pahasti sairastunut. Ateistinen, kristillisiä arvoja halveksiva pieni vähemmistö on tehnyt määrätietoisesti työtä hävittääkseen kristinuskon maastamme. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta poliitikot ja kirkkomme johtohenkilöt vaikuttavat seuraavan tätä kehitystä hiljaa sivusta.

Valtakunnansyyttäjän ja apulaisoikeusasiamiehen viimeaikaiset kannanotot ovat täysin käsittämättömiä maassa, jossa selkeä enemmistö kuuluu Raamattua ylimmäisenä ohjeenaan pitävään luterilaiseen kirkkoon. Perustuslaissamme säädetystä uskonnonvapaudesta on hyvää vauhtia tulossa vain uskonnottomuuden vapautta.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) Raamatun sanaan vahvasti tukeutuvat kannanotot ovat valtakunnansyyttäjän päätöksellä johtaneet poliisikuulusteluihin ja apulaisoikeusasiamiehen mielestä koululaiset eivät enää saa juhlia kirkoissamme kristikunnan suurta tapahtumaa, Kristuksen syntymäjuhlaa, koska joku voisi loukkaantua siitä.

Meillä on hyvä maa asua, kun pidämme kiinni niistä arvoista, joita menneet sukupolvetkin ovat arvostaneet.

Sen sijaan niissä voidaan kenenkään puuttumatta viettää monenlaisia viihteellisiä tapahtumia, joissa kirkon perustehtävä, Jumalan sanan esillä pitäminen, on jätetty sivuseikaksi. Miksi tällaista kehitystä, mikä loukkaa suurta osaa suomalaisista, ei pysäytetä?

Onko menty niin pitkälle, että Raamatun sanaan uskovien ajojahti on alkanut maassamme? Eikö kirkoissammekaan uskalleta enää julistaa kokonaista, Raamattuun perustuvaa Jumalan sanaa? Onko poliisin ja oikeuslaitoksen asia arvioida ja tulkita Raamatun oikeellisuutta?

Lainaan ESS:ssa 8.11. ollutta mielipidesivun Raamatun lausetta: ”Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia, vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee” (2. Tim. 4:3).

Näyttää olevan niin, että tällainen aika on nyt tullut Suomeen, missä vaikeina sota-aikoina puolustettiin kestäviä arvoja, kotia, kristillistä uskoa ja isänmaamme vapautta sekä turvauduttiin silloisen presidenttimme esimerkin mukaisesti rukouksiin ja Jumalan apuun.

Nyt yhä useampi suomalainen kärsii masennuksesta. Suuri osa nuoristamme kokee itsensä syrjäytyneeksi ja pelokkaaksi. Heiltä voi puuttua kestävät arvot ja toivo turvallisesta tulevaisuudesta rakastavien perheenjäsenten yhteydessä.

Martti Lutherin mukaan Jumalan sanan puuttuminen olisi suurin rangaistus, mikä ihmiskunnalle voisi koskaan tapahtua. Ollaanko nyt vapaaehtoisesti luopumassa tästä arvokkaimmasta perinnöstä, mistä maamme puolustajat ja rakentajat ovat pitäneet kiinni?

Onneksemme kirkossamme ja kansamme poliittisissa edustajissa on vielä rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat puolustaa sitä pyhää, mikä kestää sukupolvesta toiseen.

Meillä on hyvä maa asua, kun pidämme kiinni niistä arvoista, joita menneet sukupolvetkin ovat arvostaneet. Kristillinen sanoma ja sen toteuttaminen luo turvallisuutta ja rauhaa kansamme keskuudessa.

Sakari Siltala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi